Ramazan ayının manevi iklimini dünyanın dört bir tarafına taşıyan Türkiye Diyanet Vakfı, mazlum coğrafyalarda yüzleri güldürmeye devam ediyor.

“Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla başlatılan 2019 Ramazan yardım kampanyası kapsamında milletimizin yardım elini yedi kıtada ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ve gittiği her coğrafyada gönül köprüleri kuran Türkiye Diyanet Vakfı, bu kez Afganistan Mezar-ı Şerif'te muhacirlerin yüzünü güldürdü.

Afganistan Mezar-ı Şerif'te muhacirlerin yardımına TDV yetişti

Afganistan'da uzun süredir devam eden iç savaş nedeniyle yurtlarını terk etmek zorunda kalan muhacirlerin yardımına Türkiye Diyanet Vakfı yetişti.

TDV, Mezar-ı Şerif'te ihtiyaç sahibi 700 aileye ramazan yardımı ulaştırdı.

Zebihullah Şehid Kampı’nda yapılan yardım dağıtım programına Mezar-ı Şerif Din Hizmetleri Ataşesi Abdulcelil Alpkıray ve TDV Eğitim Kültür Müdürü Veysi Kaya katıldı.

Ramazan yardımları vesilesiyle Afganistan'da bulunduklarını belirten Veysi Kaya, bu sene Türkiye Diyanet Vakfının "Beklenen Sensin" sloganı ile hareket ettiğini bir kez daha hatırlattı.

Afganistan'daki mazlumlara yardım elini uzatan Türkiye halkının bu yardımlarının devam edeceğini söyleyen Kaya, Zebihullah Şehid Kampı’nda su sorunu olduğunu, bu sebeple Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra bir su kuyusu açma çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

Diyanet Ataşesi Abdulcelil Alpkıray ise Zebihullah Şehid Kampı’nın kurulduğu günden beri sürekli yardım yaptıkları bir yer olduğunu, kamp yetkilileri ile iletişim halinde olduklarını ve ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

"Nerde bulsan gönlü kırık merhem ol / Öyle mazlum yolda kalsa hemdem ol!" şiarı ile hareket ettiklerini dile getiren Alpkıray, kampta su kuyusu ve vakıf çeşmesi yapılacağını ifade etti.

Ramazan ayında TDV tarafından Afganistan'ın 10 ayrı vilayetine (Kabil, Belh, Celalabad, Herat, Semengan, Faryab, Cevizcan, Sarıpul, Tahar ve Bağlan) yardım ulaştırıldığını açıklayan Alpkıray, toplamda 3 bin aileye yardım yapıldığını söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan