Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Rifat Türkel ve Dr. Öğretim Üyesi Ümit Aktı, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, tasavvufa farklı yaklaşımlardan söz ederek, “Amr bin Osman’a göre tasavvuf; kulun her vakitte, o vakit için en iyi olan şey ile meşgul olmasıdır. Semnun, tasavvufu mülkle ilişkilendirir ve ‘Bir şeyi mülk edinmeme ve bir şeyin de seni mülk edinmemesi’ der. Tabi hakiki anlamda mülkün sahibi Cenab-ı Hakk. Eğer bir kul, bu bilince ulaşmışsa aslında elinde ne varsa bunun emanet olduğu bilinciyle yaşıyor." dedi. 

Prof. Dr. Muslu şöyle devam etti:

"Tasavvufun sosyal boyutuna dokunan tanımlamalar da vardır. Hz. Mevlana şöyle der: 'Şems bana bir şey öğretti; dünyada bir tek mümin üşüyorsa ısınma hakkına sahip değilsin.' Buna cevap olarak Mevlana Şems’e: 'Ben biliyorum ki yeryüzünde üşüyen müminler var. Ben artık ısınamıyorum.' diyerek engin merhameti ifade ediyor.”

Konferansın sonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’ya üniversitenin altın anahtarı, teşekkür belgesi ve 'Kütahyalı Bilge Şair Sun'ullah-ı Gaybi ve Dönemi' ile 'Ergun Çelebi ve Kütahya Mevleviliği' kitapları takdim edildi.

Konferansın ardından Prof. Dr. Ramazan Muslu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ve İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rifat Türkel’in de hazır bulunduğu görüşmede Muslu’ya, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Aslaner ile Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek de eşlik etti. 

Üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Muslu, ziyaretin sonunda Prof. Dr. Remzi Gören’e "Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsiri" adlı eseri hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan