Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Yazımda kardeşlik Var” programı kapsamında 600’ü İstanbul’da 600’ü de Van’da olmak üzere toplam 1200 genci 1 ay süreyle misafir etti.

Doğu ile batı arasında kardeşlik köprülerinin kurularak gelecek nesillere aktarıldığı projenin ikinci ayağı olan Van’da 600 öğrenci için kapanış programı düzenlendi.

Programın onur konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gençlere yaptığı konuşmasında, programa gelmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda görüştüğünü ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız, programın hem gençlerimiz için hem geleceğimiz için çok önemli olduğunu yapanları takdir ettiğini, katılanları da kucakladığını söyledi. Dolayısıyla burada bulunanlara Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ve muhabbetlerimle iletiyorum” dedi.

Bu program bizi biz yapan bir programdır

Bakan Soylu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği “Yazımda Kardeşlik Var” programının önemine vurgu yaparak, “Bu program bizi biz yapan bir programdır. Bizi yeniden özümüzle buluşturan bir programdır. Bizim özümüzü tekrar keşfetmenizi, anlamamızı sağlayan bir programdır. Onun için Diyanet İşleri Başkanlığımıza, vakfımıza, bu kardeşliğimizi bir araya getirdiği için,  yaz boyunca bir kişi dahi olsa gençlerimizle hem kardeşliği hem bilgiyi hem beraberliği hem kültürümüzü hem cennet vatanımızın güzel yerlerini buluşturduğu için minnetlerimi, şükranlarımı ifade ediyorum. Bu o önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.

Biz bugünün milleti değiliz

“Biz bugünün milleti değiliz. Bizim kardeşliğimiz bugün kardeşliği değildir. Binlerce yıldır bu topraklarda ve dünyada bize emr olunan bir kardeşliği anlatmaya çalışıyoruz” diyen Bakan Soylu “Biz, size bir kardeşlik Türkiye’si bırakmak istiyoruz. Onun için size söyleyeceğimiz şudur, sayın Başkanımız, hocamız (Diyanet İşleri Başkanı Erbaş) size çok güzel, tembihatlerde ve nasihatlerde bulundu. Ben onların hayatınızın her döneminde sizinle beraber olacağına, kulaklarınızda, zihninizde, belleklerinizde, attığınız adımlarda sizinle birlikte olacağına inananlardanım. Çünkü o sözler sadece söylemek için söylenmiş sözler değildir, o sözlerin her birinin hayrı vardır, o sözlerin her birinin dayandığı bir anlayış vardır. Onun için inanıyorum ki, sizler hem burada gördüklerinizi hem burada size anlatılanlarla birlikte buradan çok büyük bir tecrübeyle bilgiyle, görgüyle döneceksiniz. Ailelerinize selamlarımızı iletmenizi istiyoruz. Her birine sizi buraya gönderdikleri için teşekkürlerimizi iletmenizi istiyoruz” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan