Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı medya organlarında yer alan "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Antalya’da bir otelle yaptığı sözleşme" konusunda çıkan haberlere ilişkin basın açıklaması yayınladı.

"Başkanlık bütçesinden herhangi bir ödeme yapılmamaktadır"

Başkanlık bütçesinden herhangi bir ödemenin yapılmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı medya organlarında, Diyanet İşleri Başkanlığının Antalya’da bir otelle yaptığı sözleşmenin bağlamından koparılarak Başkanlıkla ilgili olumsuz algı oluşturacak şekilde haberleştirildiği müşahede edilmiştir.

Okurlarına karşı sorumluluğunu ihlal eden söz konusu yayın organları, personelin ilgili sözleşme kapsamında bir hizmet aldığı takdirde kendi imkanları ile karşılayacağı masrafları, Diyanet’in bütçesinden karşılanacağına dair yanlış bir algı oluşturmaya çalışmaktadır.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Başkanlığımız da personelinin sağlık, kültürel ve sosyal hizmetlerden daha uygun şartlarda hizmet almasını sağlamak için özel veya resmi kuruluşlarla sözleşmeler yapmaktadır. Personelin bu sözleşmeler kapsamında arzu ettiği takdirde aldığı hizmet karşılığında Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesinden herhangi bir ödeme yapılmamakta, bu çerçevede hizmet alan personel, masraflarını bizzat kendisi karşılamaktadır."

Editör: Mehmet Çalışkan