2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 il merkezinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler, umre ziyareti için kutsal topraklara geldi.

Umre ziyaretini yapan öğrenciler Mekke’de çeşitli programlara katılıyor. Diyanet'in Mekke Umre Sorumlusu Ahmet Daştanbek’in Diyanet Haber'e yaptığı açıklamaya göre gençler, büyük bir heyecan ve istekle umre görevini yerine getiriyor.

Daştanbek, "Öğrenciler, Mekke ve Medine’de ziyaret edilmesi gereken önemli yerleri de gezerek adeta Asr-ı Saadet’e yolculuk yapıyorlar."  ifadesini kullandı. Rehber din görevlileri eşliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrencilere, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verilerek Kur’an’ın inmeye başladığı günlerde Müslümanların çektiği sıkıntılar anlatılıyor. Uhud, Bedir ve Hendek Savaşları hakkında bilgi verilen programlar kapsamında öğrenciler, Uhud Şehitliği'nde Hz. Hamza ve diğer şehitleri de ziyeret etti.

Gençlerin Müzdelife ziyaretinde ise Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ataşesi Süleyman Sarı, öğrencilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Editör: Mehmet Çalışkan