- Kutsal Topraklarda Türk Hacılardan Örnek Davranış.

2019 yılı hac farizası için Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gelen Avustralyalı Türk hacılar örnek bir davranışa imza attı.

Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanlığı’na bağlı yaklaşık 11 bin hacının konakladığı Şişe Bölgesindeki Safvetüşşurug otelinde kalan Avustralya kafilesi hacıları, hac farizasını yerine getirdikten sonra yaptıkları bağışla büyük bir hayrın kapısını açtı.

Kafile başkanı Serkan Şen’in teşvikleriyle önemli bir sadaka-i cariye gerçekleştiren hacılar, Türkiye Diyanet Vakfı Avustralya Şubesi aracılığıyla Nijerya’da bir su kuyusu açılması için kendi aralarında 30 bin Avustralya Doları toplayarak diğer kafilelere de örneklik teşkil edecek hayırlı bir yol açtı.

Hacılar kendi aralarında topladıkları 30 bin Avusturya dolarını düzenlenen bir programla Türkiye Diyanet Vakfı’na teslim etti.

Düzenlenen programa katılan Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Cavit Yıldız, Ekip Başkan Yardımcısı Hasan Canlı ve Şişe Bölge Sorumlusu Dr. Hayri Erenay ile Bölge Sorumlu Yardımcıları Abdulhakim ÖZ, Muhammed Değirmenci ve Av. Ertuğrul Coşkun, bağışta bulunan hacıları tebrik ederek Diyanet İşleri Başkanlığı adına teşekkürlerini iletti.

Şişe Bölge Sorumlusu Dr. Hayri Erenay, hacıların bu davranışı ile kutsal topraklarda herkesin yaptığı mutad hac ibadeti dışında ayrıca bir sadaka-i cariye de yapılabileceğinin canlı örnekliğini ortaya koyduklarını söyledi.

Ekip Başkanı Cavit Yıldız ise “Kutsal topraklarda adınızı hacı olarak yazdırdığınız gibi Afrika’da suya muhtaç Müslüman kardeşlerimiz için kuyu açtırarak da amel defterlerinize kıyamete kadar kapanmayacak bir sadaka-i cariye yazdırdınız” diyerek tebrik ve teşekkürlerini iletti.

Editör: Mehmet Çalışkan