Eyüp Sultan Camii emekli imamlarından, Reisü'l Kurra Hafız Ahmet Arslanlar (111) hoca organ yetmezliğine bağlı olarak vefat etti.

- Başkan Erbaş’tan taziye

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, vefat eden Reisü'l Kurra Hafız Ahmet Arslanlar hoca için bir taziye mesajı yayınladı.

“Alimin ölümü alemin ölümüdür.” ifadesiyle Reisü'l Kurra Hafız Ahmet Arslanlar hocanın vefatını büyük bir teessürle öğrendiğini belirten Başkan Erbaş,  kişisel sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Alimin ölümü alemin ölümüdür. 

Kur'an-ı Kerim'e adanmış asırlık bir ömrün vefatını derin bir teessürle öğrendim. 

Eyüp Sultan Camii emekli imamlarından, Reisü'l Kurra Hafız Ahmet Arslanlar hocamıza Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun.”

Reisü'l Kurra  Hafız Ahmed Arslanlar Kimdir?

1911 yılında İstanbul’da doğdu.

Sultan Abdulhamit’in 1.İmamı, Hündar imamlarından Hoca Niyazi Efendi’den Aşere-Takrib dersleri aldı.
musikiyi Zekâizâde Hâfız Ahmed Irsoy Hocaefendi’den öğrendi.

Ahmed Irsoy Bey’den Subhi Ziya Bey, Tanburi Durri Bey, Mustafa Nezihi Bey, Rasim Ferid Bey, Münir Nureddin Selçuk Beylerle beraber bir çok eser geçtiler, musiki meşk ettiler. Bu dersleri Cuma namazından sonra Üstad’ın evinde yaparlardı.

Mihriban sultan Cami’inde Hoca Atıf Efendi’den Tefsir dersleri aldı.

Alet derslerini Şefik el Arvasi’den okudu. Fıkıh, Hadis derslerini Şefik Efendi, ve Çolak Mehmed Efendiler’den okudu. Varnalı Hamdi’den (reisülkurra) Cezeri Ali Efendi (öl: 1976) ile beraber okudu.

Ahmed Efendi, sırasıyla Atikalipaşa Camii ikinci imamı, Eyüp Camii başimamlığı yaptı.

Eyüp Camiinde 38 yıl aynı görevi yaptı ve buradan emekli oldu.

Toplam 52 yıl imamlık yapmıştır.

Bir ara hocasının yerine (Ahmed Irsoy) Eyüp Kurukavak’ta Cedidalipaşa Cami’inde imamlık yaptı. Talim derslerini Fatih Camii başimamı Ahmed Rasim’den okudu. Hâfız Burhan ile beraber camilerde mukabele okumuştur.

Hocaefendi, ilim olarak Reis’ül-Kurra Abdurrahman Gürses’ten sonra zikredilen isimler arasında yer alıyordu.

Editör: Mehmet Çalışkan