Refahiye'de son Başbakan Binali Yıldırım ve ailesi tarafından yaptırılacak olan Refahiye Camii ve Külliyesi'nin temeli atıldı.

Binali Yıldırım Mahallesi'ndeki temel atma töreninde konuşan  Başbakan Binali Yıldırım, "Ramazan ayını eda ettik ve bayramı birlikte geçirdik. Ne güzel bir mutluluk. İki senedir bir araya gelemiyorduk, bayram yapamıyorduk ve birbirimizle hasret gideremiyorduk. Elhamdülillah bu hastalık da sona erdi, eski günlerimize geldik. Zorlukları bir olarak, diri olarak, diri olarak ve kardeş olarak aşacağız. En güzel günlerde yine birlikte buluşacağız." ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın kızı Bahar Büşra Köylübay da eser sahibi olmanın adeta ölümsüzlüğün sırrı olduğundan bahsederek, "İşte tüm ailemle birlikte burada Sayın Başbakanımız, babamızdan ve kıymetli annemizden edindiğimiz şiar üzerine bizden sonrasına eser bırakabilmek adına yaptığımız hayır müesseselerine bir yenisini ekleyecek temelleri atmak üzere toplandık. Cami ve külliye inşasının hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmalar sonrası TOKİ 2. Etap Anahtar Teslim töreninin ardından dua edilip butonlara basılarak cami ile külliyenin temelleri atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan