Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Diyanet’i ziyaret eden engelli öğrencilerle buluştu.

Engelli öğrencileri ve ailelerini Diyanet’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Martı, Allah’ın her bireyi farklı yarattığına işaret ederek; “Cenab-ı Hak insanları farklı özelliklerde ama yeryüzünün en değerli varlığı olarak yarattı. Önemli olan bedenlerimizin değil, ruhlarımızın ve gönüllerimizin engelli olmamasıdır.” ifadelerini kullandı. Martı, “Başkanlığımız tarafından düzenlenen umre ödüllü bilgi yarışmasında dereceye girerek Aralık ayı içinde umreye gidecek olan engelli kardeşlerimizi, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Huriye Martı’nın ardından söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ile Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ise Diyanet’in engellilere yönelik yürüttüğü cami, Kur’an kursu ve yayın hizmetleri hakkında bilgi verdiler.

Konuşmaların ardından Ankara Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Bilal Taha Ardıç Kur’an-ı Kerim tilavet etti.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören engelli öğrencilerle ailelerinin katıldığı programın sonunda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan