Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonu” kapsamında kutsal topraklarda bulunan Türk hacı adayları ile Medine’de bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı vaaz ve irşat programları kapsamında kadın hacı adaylarına hitap eden Prof. Dr. Martı, haccın zorluklarına ve feyzine vurgu yaparak; "Kadının cihadı hacdır." dedi.

Huriye Martı, "Haccın meşakkatine dayanmak, sabırlı ve hoşgörülü olmak, elinden ve dilinden hiç kimseye zarar gelmeden evine dönebilmek çok önemli. Burada geçmişimizi muhasebe edecek, geleceğimiz için yeni ve iyi kararlar alacağız. Zikre ve fikre ağırlık vermek, az konuşup çok tefekkür etmek hepimize iyi gelecek inşallah." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Martı, Medine'de kadınların Peygamber Efendimiz’e gelerek onun peygamberliğini kabul edip biat ettiklerini hatırlattı; "Kadınlar Peygamber Efendimiz Medine’ye geldiğinde nasıl gruplar halinde ona gelerek biat ettiyse, biz de günahtan uzak kalmak ve sevaba yakın durmak için biat ediyoruz." dedi.

Medine'de olabilmenin büyük bir lütuf olduğunun altını çizen Martı, hacı adaylarına, “Burada olmanın büyük bir nimet ve eşsiz bir lütuf olduğunun bilinciyle hareket edelim. Her anımız hamd makamında geçsin." tavsiyesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı sözlerini; "Rabbim hepimize mebrur bir hac nasip etsin." duasıyla tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan