Kişisel sosyal medya hesaplarından paylaştığı "Bayram Mesajı"nda ramazan bayramının şeker bayramı olmadığınının altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bayramın bir ibadet olduğunu vurguladı.

 - Ramazan bayramı şeker bayramı değildir

Erbaş mesajında; Ramazan Bayramı'nın Şeker Bayramı diye ifade edilmesi yanlıştır. Şeker Bayramı diye bir bayram yoktur. Bu bayram, Ramazan Bayramı'dır ve bir ibadettir. Böyle bir ifade Ramazan'ın kutsiyetine hafiflik getiriyor. Bu şekilde kullananlar bundan vazgeçsinler. ifadelerini kullandı.

- Bayramı tatil olarak görmeyelim

Bayramın tatil olarak değerlendirilmemesinin altını çizen Erbaş "Bayramı tatil olarak görmeyelim, çünkü bu bir ibadettir. Büyüklerimizi, sevdiklerimizi ziyaret edelim. Hatırı sorulmamış hiçbir hasta, gönlü alınmamış hiçbir yaşlı bırakmayalım. Yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümleriyle bayramımıza bir kat daha anlam katalım." dedi.

- Medya ve sosyal medyada büyük destek

Erbaş'ın uyarı niteliğindeki mesajları kısa sürede sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Haber kuşaklarında da geniş yer bulan Erbaş'ın mesajı paylaşılmaya devam ediyor.

İşte Erbaş'ın o mesajı:
 

Editör: Mehmet Çalışkan