Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yarıyıl tatilinde müftülükler tarafından organize edilen kamp programlarında buluştu.

Van

Van’da İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde “Gençliğe Değer Ara Dönem Kamp Programı’na katılan öğrenciler ve koordinatör din görevlileri, İl Müftüsü Ömer Keskin’i ziyaret ettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığının önemli bir hizmet alanını oluşturan ve bir ülkenin geleceği olan gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerini temin etmek ve Başkanlığın gençlere yönelik çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla başlatılan “Gençliğe Değer” projesi kapsamında Van İl Müftülüğü tarafından organize edilen kampa katılan 110 öğrenciye hitap eden İl Müftüsü Keskin, şunları kaydetti:

“İl Müftülüğümüzce İpekyolu İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Murat Değer Yatılı Kur’an Kursu, Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Şeyh Müşerref Yatılı Kur’an Kursu ve Edremit İlçe Müftülüğüne bağlı Ensar Yatılı Kur’an Kursu’nda düzenlenen program 5 gün 4 gece olmak üzere planlandı. Kamp programlarımız okuma saatlerinden sportif faaliyetlere, manevi yerlere yönelik yapılan gezilerden cemaatle namaz kılma alışkanlığı kazandırılmasına kadar çok sayıda faaliyetle dolu dolu geçti. Bu tür faaliyetler hayatımızı daha da bereketlendirmektedir.”

Eskişehir

“Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı”

Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak, gençlere yönelik hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla başlatılan “Gençliğe Değer" projesi kapsamında, Eskişehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” düzenledi.

Eskişehir Bölge Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu’nda düzenlenen ve 12-14 yaş arası 56 erkek öğrencinin katıldığı kampta, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen kamp programı uygulandı.

Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek; bilgi,  ahlak,  erdem,  estetik,  ruh güzelliği,  adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen kampın ilk gününde öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrenciler için ara tatilde düzenlenen kampın unutulmaz bir anı olacağını belirtti.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Müftü Gerek, kampın faydalı ve eğlenceli geçmesi temennisinde bulunarak gençlere kalem ve kitap hediye etti.

Yozgat

Yozgat İl Müftülüğünce düzenlenen “Gençliğe Değer Projesi Ara Dönem Kampı”, İl Müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda gerçekleştirildi.

Kamp programı kapsamında İl Müftüsü Salih Sezik, Gençlik Merkezi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Burada öğrencilerle sohbet eden İl Müftüsü Sezik, şöyle konuştu:

“Başkanlığımız toplumun bütün kesimlerine hitap edecek, kapsamlı ve etkin bir din hizmeti sunmak amacıyla çeşitli proje ve programları başarıyla hayata geçirmektedir. Bu bağlamda Başkanlığımızın önemli bir hizmet alanını oluşturan ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlerimize yönelik hizmetlerimize ivme kazandırmak ve her bir din görevlimizin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak üzere ‘Gençliğe Değer’ isimli proje aktif olarak yürütülmektedir. Bu proje kapsamında din görevlilerimizce ulaşılan öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, onların bilgi, ahlak, erdem, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında 12-14 yaş arası erkek öğrencilere yönelik Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda ‘Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı’ düzenledik.”

İl Müftüsü Salih Sezik, kampa katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek ayrıldı.

Bilecik

Bilecik Müftülüğünce “Gençliğe Değer” projesi kapsamında ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik konferanslar düzenlendi.

Bilecik Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından İl merkezinde düzenlenen konferanslara Bilecik’te bulunan ortaokul ve lise öğrencileri ile yurt ve pansiyonlarda kalan öğrenciler katıldı.

Bilecik İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitimde İş Birliği Protokolü” kapsamında Müftülük tarafından düzenlenen konferanslar vaiz, din hizmetleri uzmanı, imam hatip ve Kur’an kursu öğreticileri tarafından verildi.

Konferanslarda; “Allah’a İman”, “İnsan ve Değeri”, “Kimlik ve Aidiyet”, “Nimetlerin Kadrini Bilmek”, “Şükür”, “Sünneti-i Seniyyenin Önemi”, “Niyet ve Davranış”, “İyilikleri Çoğaltmak”, “Faydasız Sözler ve Lüzumsuz İşlerden Uzak Durmak”, “Allah’ın Kulları için Koyduğu Sınır” ile “Helaller, Haramlar ve Sosyal Medyada Mahremiyet” gibi konu başlıkları üzerinde duruldu:

Bilecik Müftülüğünce düzenlenen konferanslar kapsamında 7 pansiyon, 21 ortaokul ve lisede yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye ulaşıldı.

Artvin

Artvin İl Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğünce düzenlenen Gençliğe Değer Projesi Ara Dönem Kampı’na ise üniversite öğrencileri ile yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler katıldı.

Müftülük Evleri’nde kalan 60 üniversite öğrencisi, yaz Kur’an kurslarına devam eden İl ve ilçelerden 12-14 yaş grubu 160 kız - 120 erkek öğrenci olmak üzere toplam 340 öğrencinin katılım sağladığı kamp programı, 70’er kişilik gruplar halinde gerçekleştirildi.

Kamp programında Gençlik Spor İl Müdürlüğü salonlarında ve kapalı yüzme havuzlarında sportif faaliyetlerde bulunuldu, öğrencilerle gruplar halinde sohbet edildi.

Kayak merkezinde kayak yapan öğrenciler kartopu oynayıp kardan adam yaparak kamp programının tadını çıkardı.

Kampa katılan öğrencileri ziyaret eden İl Müftüsü Hasan Güneş ve ilçe müftüleri, kayak merkezi etkinlik alanına gelerek öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan