İmam Hatip Liseleri Yabancı Dil Destek Bursu

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) tarafından yabancı dil programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik planlanan yabancı dil destek bursuna başvurular başlıyor.

Burs başvuruları 31 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasından musdav.org.tr internet adresi üzerinden alınacak.

Burs programı kapsamında yabancı dil programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri arasından Farsça, Fransızca, Almanca, Japonca, İspanyolca, Çince ve Rusça hazırlık dil okullarını tercih eden öğrencilere 9 ay boyunca 150 Türk Lirası burs verilecek.

MÜSDAV tarafından burs programının amacı ve kapsamına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “İslâm dininin insanlığa huzur ve barış getirmeyi amaçlayan evrensel ilke ve değerlerinin tanıtılmasına katkı sağlamak, çoğunluğunu Müslümanların oluşturmadığı bölgeler öncelikli olmak üzere, din eğitimi ve din hizmetleri ile dinî içerikli sosyal ve kültürel faaliyetler yürütmek, Vakfımızın kuruluş amaçlarından biridir. Bu amaca ulaşılmasının önemli unsurlarından biri Müslüman toplulukların yaşadığı coğrafyalardaki dilleri bilen nitelikli insan kaynağıdır.

Vakfımız yönetim kurulunca yapılan değerlendirmelerde, nitelikli insan kaynağı kapasitesini artırmaya yönelik olarak, Vakfımızın faaliyet yürütmeyi planladığı hedef coğrafyaları kapsayan yabancı dillerin öğretimini önceleyen programların teşvik edilmesi ve desteklenmesi kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda, Vakfımızın öncelikleri ve imkânları göz önünde bulundurularak, öncelikle Japonca, Çince, İspanyolca ve Rusça dillerinin temel yabancı dil olarak öğretildiği İmam Hatip Liselerini tercih edip kayıt yaptıran öğrencilere burs desteği sağlanması planlanmıştır.

Burs programı Japonca, Çince, İspanyolca ve Rusça dillerinin temel yabancı dil olarak öğretildiği İmam Hatip Liselerini tercih edip kayıt yaptıran öğrencileri kapsamaktadır.”

MÜSDAV Yabancı Dil Destek Programının kapsadığı okullar ise şu şekilde belirlendi:

Editör: Mehmet Çalışkan