Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilk, orta ve lise dereceli okullarda milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşadı.

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi.

20-31 Ocak arasında öğrenciler yarıyıl tatilinde olacak.  İkinci dönem ise 3 Şubat Pazartesi başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca ilk defa 2019-2020 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan “ara tatil” kapsamında, ikinci dönem ara tatili 6-10 Nisan'da yapılacak.

İkinci dönem 19 Haziran Cuma günü tamamlanarak 11 hafta sürecek yaz tatiline girilecek.

Karne ve yarıyıl tatili heyecanının yaşandığı bir başka adres, Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarıydı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile eş zamanlı eğitim-öğretime devam eden Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş Kur’an kurslarında, “ilk karne” mutluluğu yaşandı.

İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde hizmet veren 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim alan 155 bin 403 öğrenci, karnelerini alarak yarıyıl tatilinde girdi.

Minik Kalpler 4-6 Yaş Sınıfı’nda Kur’an’a geçme ve karne heyecanı

Ankara Keçiören Müftülüğüne bağlı Aktepe Süleymaniye 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okumaya geçmenin ve ilk karnenin mutluluğunu birlikte yaşadı.

Minik öğrenciler, Kur’an’a geçmeleri dolayısıyla taçlandırılarak ilk dönem karnelerini aldı.

Minik Kalpler 4-6 Yaş Sınıfı’nda ilk dönemin tamamlanması dolayısıyla bir program düzenlendi.

Programa Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Çocuklara milli ve manevi değerleri eğlenerek öğrettiklerini söyleyen Kur’an Kursu Öğreticisi Rabia Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığımız koordinesinde çocuklarımızın küçük yaştan itibaren ilim, bilgi ve irfan ile buluşmaları çok önemli. Evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmek, anne babanın ve biz eğitimcilerin en ulvi vazifesi. Biz evlatlarımıza özellikle insanî ve İslamî değerleri, doğru bilgiyi küçük yaşlarda verebilirsek, evlatlarımızın geleceği parlak ve aydınlık olacaktır. Biz burada vatanına, milletine, devletine sadık ve bunu en güzel şekilde özümsemiş nesiller yetiştirmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz.” dedi. 

Öğrencilerin yoğun geçen bir dönemin ardından tatili hak ettiklerini belirten Erdoğan, ailelerin tatilde dikkat etmesi gereken konulara dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Öğrencilerimizle bir dönem boyunca yoğun bir şekilde Kur’an eğitimi başta olmak üzere değerler eğitimimizi tamamladık. Hem eğlendik, hem öğrendik. Yazdık, çizdik, kestik, boyadık, oyunlar oynayarak öğrendik. Öğrencilerimiz güzel bir tatili hak ettiler. Tatilde de ara ara burada öğrendiklerini tekrar etmeleri gerekiyor. Tabi bu onların tatili, hak ettiler, bol bol dinlensinler, eğlensinler, oyunlar oynasınlar. Aileleriyle bol bol vakit geçirsinler.”

Editör: Mehmet Çalışkan