Diyanet İşleri Başkanlığı, Medine’de hastane ve sağlık ocağı düzeyinde kurduğu merkezlerde 2019 yılı hac kurasında isimleri çıkan ve kesin kayıt yaptırarak kutsal topraklara gelen hacı adaylarına sağlık hizmetleri veriyor.

Hacı adaylarının sağlıklı ve huzurlu bir hac ibadeti ifa edebilmelerini önceleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, sadece Diyanet organizasyonuyla gelenlere değil acentalar vasıtasıyla gelen hacı adaylarına da hizmet veriyor.

- Erbaş’tan Diyanet Medine Hastanesi’ne ziyaret

Hac farizasını ifa etmek üzere kutsal topraklara gelen Diyanet İşleri başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Medine Sağlık Ekip başkanlığını ve Diyanet Medine Hastanesini ziyaret etti.

Hastane ve sağlık hizmetleri hakkında Başkan Erbaş’a Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Görevlisi ve Diyanet Medine Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kayabaşı bilgi verdi.

Kayabaşı, Diyanet Medine Hastanesinde acil, intaniye, dahiliye, psikiyatri, kadın doğum, göğüs hastalıkları, kulak burun boğaz, radyoloji/ultrason, ortopedi, diş poliklinikleri olduğunu ve bu polikliniklerde 5 Temmuz 2019 tarihinden bugüne (4 Ağustos 2019) 1197 hastanın tedavi edildiğini ifade etti.

Çeşitli otellerde kurulmuş sağlık ocakları hakkında da Başkan Erbaş’a bilgiler veren Prof. Dr. Kayabaşı yine aynı tarihler arasında sağlık ocaklarında 3110 hastaya hizmet verdiklerini dile getirdi.

Başkan Erbaş’ın yatan hasta sayıları ve poliklinikleri hakkında bilgi istemesi üzerine Kayabaşı, yukarıda zikredilen tarihler arasında sağlık ocakları gözlem, poliklinik+acil gözlem, servis, diyaliz ve Arap hastaneleri olmak üzere toplam 553 hastanın yatarak tedavi gördüğünü ifade etti.

Vefat eden hacı sayıları hakkında konuşan Kayabaşı 2’si kadın 2’si erkek olmak üzere toplam 4 hacı adayının vefat ettiğini dile getirdi.

ali erbaş

Bütün poliklinikleri tek tek ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş doktorlarla da görüşerek bilgiler aldı.

ali erbaş

Laborant Mine Soylu’nun 1 hafta önce babasının vefat ettiğini öğrenen Başkan Erbaş, taziye dileklerinde bulunarak görevine devam ettiği için kendisine teşekkür etti.

Erbaş daha sonra sağlık çalışanlarıyla toplu hatıra fotoğrafı çekindi.

ali erbaş

ali erbaş

ali erbaş

Editör: Mehmet Çalışkan