“İl Buluşmaları” kapsamında geldiği sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları ile buluşmasında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2019 Yılı Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında 149 ülkeye kurban eti ulaştırdıklarını söyledi.

Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye’de birçok sivil toplum kuruluşunun hizmet verdiğini belirterek, “Hepiniz esasında hayır işlerinin bir ucundan tutmuşsunuz. Küçücük niyetlerle ne kadar büyük sonuçların alındığını vakıf faaliyetlerini dinlediğimiz zaman görüyoruz.” dedi.

Erbaş, vakıf geleneğinin temelini Hz. Peygamberin (s.a.s.) Medine’de Fedek arazisini bağışlayarak attığını ifade ederek, bu geleneğin o günden bugüne devam ettiğini kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak yurt içinde ve yurt dışında 20 binin üzerinde öğrenciye ulaştıklarını dile getiren Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Bu yıl 149 ülkeye kurban eti ulaştırdık. Bu sadece bir parça eti, o insanların sofrasına ulaştırmak değil, Türkiye sevgisini ulaştırmak, Türk bayrağını 149 ülkede tanıtmak demektir. Hem hayrî yardımlarda hem de eğitim yardımlarında elhamdülillah, vakıflarımızın çok büyük katkısı oluyor. Büyük devlet, millet olmak böyle oluyor.”

Erbaş, toplantının önemli bir yanının da katılımcıların tecrübelerini paylaşması olduğunu belirterek, “İllerimizde ne kadar ileri derecede hayrî işler yapılırsa hem toplum hem ülke olarak kazanırız. Biliyorum ki sizlerin de bu konuda çalışmalarınız, tecrübeleriniz var. Hayır işleri ve orada oluşan tecrübeler paylaşıldıkça artar.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından katılımcılar söz alarak duygu, düşünce ve yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştılar.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat ise Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında yürütmüş olduğu hayrî ve eğitim hizmetleri ile projeler hakkında bilgi verdi.

Programa Mersin Valisi Ali İhsan Su, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, İl Müftüsü Şaban Kondi ve STK temsilcisi ile iş insanları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan