İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde eğitim gören 34. Dönem İhtisas bölümü öğrencileri için “Mezuniyet Programı” düzenlendi.

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet programında konuşan Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Doç.Dr. Adil Bor, "İhtisas Merkezimiz, İslam ümmetinin çoğunluğunun benimsediği İslam’ı anlama ve yorumlama biçimini benimsemekle birlikte, farklı yorum sahiplerini de dışlamamakta, bütün renk ve desenleriyle toplumsal birliği ve bütünlüğü amaçlamaktadır. Bu itibarla mezun olmaya hak kazanmış kıymetli hocalarımız örnek ve model din gönüllüsü şahsiyetler olarak ülkemize kalıcı hizmetler yapacaklarına güvenim tamdır. Bundan sonraki ilmi faaliyetlerinde başarılar diliyorum. Ayrıca bizlere sevinç yaşatan İhtisas merkezleri arasında yapılan genel bitirme sınavında birinci olan Metin Aslan kursiyerimizi de başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu gün Haseki’de gerçekleştirdiğimiz mezuniyet programı benim Haseki’deki son mezuniyet programımdır. Ben de adeta bu arkadaşlarla birlikte mezun olmaktayım. Haseki’de yirmi iki yılım geçti. Bu yirmi iki yılın son sekiz yılını müdür olarak çalıştım. İhtisas merkezine gelen ilim taliplerine katkı sunmaya çalıştım. İmkan dahilinde idareciliğim esnasında hakkaniyeti, adaleti, liyakati ve insan onurunun korunmasını temel ilkeler olarak benimsedim. Çünkü inanıyorum ki bu ilkeler olmadan bilinçli bir idrak, özgüvenli bireyler ve üretken zihinlerin oluşması zor olacaktır." dedi.

Programda konuşan Prof. Arpaguş, “Bugün Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinin 34. dönem mezunlarını uğurluyoruz Cenabıhak hayırlı eylesin, yollarını açık eylesin. İlim dünyasına yeni neferler kazandırmış olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Kendilerini, hocalarını ve idarecilerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel ise mezun olan kursiyerlerle son dersi yapmasının ardından dönem birincisi Eyüp Ceyhan kursiyerler adına konuşarak tüm katılımcılara ve hocalara teşekkür etti.

Toplam 41 kursiyerin mezun olduğu program, belge takdimiyle sona erdi.

 

Editör: Mehmet Çalışkan