Bir süredir kanser tedavisi gören ve 57 yaşında hayatını kaybeden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, kılınan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazına, Ahmet Mete’nin yakınlarının yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye’den çok sayıda siyasetçi ve Batı Trakyalı Türkler katıldı.

İskeçe Sünne Mahallesi’ndeki evinin önünde toplanan binlerce kişiyle Mete için dua edildi, helallik alındı.

Mete’nin tabutu, binlerce Batı Trakyalı Türk’ün eşliğinde omuzlar üzerinde taşınarak 2007’den beri görev yaptığı İskeçe Müftülüğüne getirildi. Burada yapılan merasimin ardından Mete’nin naaşı, İskeçe’deki Aşağı Mahalle Mezarlığı’na taşındı.

Meclis Başkanı Şentop, burada yaptığı konuşmada, kendisini uzun yıllardır tanıdığını belirterek, Mete’nin Batı Trakyalı Türk azınlık için verdiği hizmetleri anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini söyleyen Şentop, “Buradaki o büyük kalabalık, kendisinin hüsnühaline, Müslümanlığına, şuurlu bir dava adamı oluşuna şehadet ediyor. Biz de şahit olduk. Hep ölünceye kadar da bu şehadetimizi muhafaza edeceğiz.” dedi.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da törendeki büyük kalabalığa dikkati çekerek, “Bizler de musallaya gelip böyle namazımız kılındığında, namazımızın kalabalık cemaatlerle kılınmasını Rabbim nasip eylesin.” diye konuştu.

Mete’nin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan