Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca “Dini Hükmü Açısından Gıdalardaki ve İlaçlardaki Katkı Maddeleri” konulu çalıştay düzenlendi.

Gıda ve ilaçlarda; tüketilmesi mahzurlu olabilecek bazı katkı maddelerinin dini yönüne ilişkin sorunlara çözüm önerileri bulmak, katkı maddeleri ile ilgili güncel bilimsel gelişmelerden haberdar olmak ve alan uzmanlarıyla görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen “Dini Hükmü Açısından Gıdalardaki ve İlaçlardaki Katkı Maddeleri” başlıklı çalıştay, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş’in selamlama konuşmasıyla başladı.

Çalıştayda; “Menşei İtibariyle Gıdalardaki Katkı Maddeleri”, “Etkileri Açısından Gıdalardaki Katkı Maddeleri”, “İlaçlardaki Katkı Maddeleri” ve “Fermante Gıdalar ve Alkolde Çözülen Katkı Maddeleri” başlıkları altında oturumlar yapıldı.

Ayrıca söz konusu alana yönelik tartışmalı meseleler, bilimsel ve fıkhî açıdan ele alındı.

Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya Din İşleri Yüksek Kurulu üye ve uzmanları ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TSE, Helal Akreditasyon Kurumu gibi sahada alanla ilgili hizmet sunan kuruluşların temsilcileri, ilahiyat, tıp ve gıda mühendisliği fakültelerinden ilim ve bilim adamları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan