Türkiye'de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes’ kampanyası kapsamında, Türkiye genelinde dikilen fidan sayısı 13 milyonu aştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince eş zamanlı olarak düzenlenen fidan dikim programları ile kampanyaya destek verildi.

Elazığ'da ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ coşkusu

‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikimi, Elazığ'da büyük bir katılımla gerçekleşti.

"11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası çerçevesinde 8. Kolordu Komutanlığı sahasında ‘Fidan Dikim Töreni’ düzenlendi.

Müftülük gençlerle birlikte katıldı

Törene Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile birlikte, TDV yurtlarında kalan üniversite öğrencileri katıldı.

- Evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız

Fidan dikim töreninde konuşan Müftü Yusuf Sarıkaya, kampanyanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklendiğini belirterek; “Bugün Fidan, Yarın Nefes’ diyoruz. Güzel ilimiz Elazığ’ımızı yeşillendirmek istiyoruz. Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak istiyoruz. Bunun için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Bundan böyle ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanacak olan 11 Kasım’da toprakla buluşturduğumuz 13 milyon fidan, geleceğe nefes olmak üzere miras bırakılacak.” dedi.

Elazığ'da 250 binin üzerinde fidan dikildi

 ‘11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes’ kampanyası kapsamında Türkiye genelinde dikilen fidan sayısı 13 milyonu aşarken,  Elazığ’da 256 bin fidanla kampanyaya destek sağlandı.

‘Bugün Fidan Yarın Nefes’

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi yerleşkesinde ‘Fidan Dikim Töreni’ düzenlendi.

“Geleceğe Nefes” sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “Gençlerimizle birlikte Müftülük olarak bu kampanyaya destek olduk. Memleketimizin yeşillenmesini istiyoruz. Dağlarımızın, çorak arazilerimiz varsa onların, Türkiye’mizin en güzel şekilde fidanlarla tabii güzelliğinin oluşmasını istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olacak nesillerin de birer fidan olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bartın Müftülüğü 5 binin üzerinde fidanı toprakla buluşturdu

11 Kasım’ın “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmesinin ardından 81 ilde, müftülükler koordinesinde fidan dikim etkinlikleri düzenlendi.

Bartın İl Müftülüğünce 8 ayrı bölgede gerçekleştirilen programlarda, 5 bin 48 adet fidan toprakla buluştu.

“11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” kampanyasına bir destek de Çanakkale’den geldi.

İl Müftülüğünce düzenlenen fidan dikim etkinliğine Vali Orhan Tavlı, İl Müftüsü Arif Gökce ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

"Yemyeşil Urfa" sloganıyla fidanlar toprakla buluştu

'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında Şanlıurfa İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen 'Fidan Dikim Etkinliği' büyük bir katılımla gerçekleşti.

Van İl Müftülüğü koordinesinde 162 noktada ‘Fidan Dikim Töreni’ düzenlendi.

İl Müftüsü Ömer Keskin, “Peygamber Efendimiz bizzat kendisi 500 adet hurma ağacı dikmiştir. Bir hadis-i şerifte, ‘Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fidan bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın.’ buyurmuşlardır. Dikilen ağaçları korumak da onları dikmek kadar önemlidir.” dedi.

Fidanlar toprakta hayat buldu

Yozgat İl Müftülüğü koordinesinde daire personeli, imam hatip, müezzin kayyım, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Salih Sezik, "Dinimizde ağaç dikmek son derece önemli. Bugün bu önemli görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliğimiz geleceğimiz olan çocuklarımız için örnek teşkil edecektir. Daha yeşil bir dünya için çalışmalarımız sürecek." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan