Etimesgut İlçe Müftülüğüne bağlı Ashab-ı Suffe Proje Hafızlık Kur'an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca her akşam farklı bir camide program düzenledi.

Kur'an kursu öğrencileri, iki yıldır tüm dünyada etkili olan Kovid-19 salgını nedeniyle mahzun kalan camilerde düzenledikleri programlarla gönüllere dokundu.

Etimesgut İlçe Müftülüğü Ashab-ı Suffe Proje Hafızlık Kur'an Kursu öğrencileri, kurs hocalarıyla birlikte her akşam farklı bir camide teravih namazı öncesi program düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sunup koro halinde ilahiler okuyan küçük hafızlar, iki yıldır salgın nedeniyle mahzun kalan camileri şenlendirdi.

Öğrencilerin icra ettiği programlar, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve alakayla takip edildi.

Programlara dair Diyanet Haber'e özel açıklamalarda bulunan Etimesgut İlçe Müftüsü Mustafa Şanver, şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği üzere yakşalık iki yıldır Kovid-19 salgını nedeniyle Ramazanlarımız buruk ve hüzünlü geçiyordu. Hamdolsun bu sene salgının etkisi azaldı ve kademeli olarak normale dönüşler başladı. Elbette yaşanan süreçten camilerimiz de etkilendi ve salgının izlerini daha hızlı silmek için Ashab-ı Suffe Kur'an Kursu'nda görevli hocalarımızın rekatinde hafız yavrularımız bir program dizisi başlattı. Her akşam farklı farklı camilerde programlar icra ettiler. Öğrencilerimiz, bir taraftan camilerimizi şenlendirirken diğer yandan öğrendikleri bilgileri cemaatin karşısına çıkarak pekiştirdiler. Ayrıca bu programlar sayesinde öğrencilerimizin özgüvenleri arttı ve Kur'an kurslarımız için de güzel bir tanıtım oldu. Bu vesileyle başta Kur'an kursu öğreticilerimiz olmak üzere öğrencilerimize, öğrencilerimizin anne ve babalarına emeklerinden dolayı teşşekür ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan