Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mersin’de Din Görevlileriyle buluştu.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, teşkilat olarak büyük bir inancın, medeniyetin mensupları olduklarının altını çizerek “Milletimizin dini hayatına ve insanlığın geleceğine hizmet ediyoruz. Bu toplumun en güçlü ve ortak zemini olan camilerde, Peygamberimizin emaneti olan bir vazife yapıyoruz. Mescid-i Nebi’de Efendimizin başlattığı tebliğ ve hizmet yolunu takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

- Tabii ki Peygamber Efendimizin varisi olmayı hak ediyor bu kadar eğitimi alan, bu kadar diplomayı alan

Alimlerin Peygamber varisleri olduğunu vurgulayan Erbaş Diyanet personelinin tamamının en az imam hatip mezunu, ilahiyat ön lisans, lisans hatta yüksek lisans ve doktora mezunu bile olanlarının olduğunu ifade ederek “Tabii ki Peygamber Efendimizin varisi olmayı hak ediyor bu kadar eğitimi alan, bu kadar diplomayı alan. Yeter ki okuduklarımızı unutmayalım, hatırlamak içinde tekrarlayalım. Gönlüm istiyor ki, İmam Hatip'te okuduğumuz bütün kitapları önümüze serelim yine oku okuyalım.” dedi.

- Elimizden kitap asla düşmemeli

İlahiyat ön lisans ders kitaplarından 24 tanesinin genel koordinatörlüğünü yaptığını dile getiren Başkan Erbaş, “Gecemizi gündüzümüze kattık o kitapları hazırladık. O kitapları yazan hocalarımızın emeğinin karşılığını vermek bize düşüyor. Kur'an'ın “Oku!” emri bunu bize hatırlatmalı. Elimizden kitap asla düşmemeli.” dedi.

- Kur'an ona sahip çıkanı yüceltir, yükseltir

Kur’an’ı kerime sahip çıkanların yüceleceğini ifade eden Başkan Erbaş “Bir kez daha ifade etmek isterim, her defasında arkadaşlarımla paylaşıyorum.  Bu ümmetin elinden kitap ve kalem düşmediği zamanlarda hep irtifa kaydetmişiz, yükselmişiz, yücelmişiz.  Tabii ki başta Kuranı Kerim olmak üzere.  Kur'an ona sahip çıkanı yüceltir yükseltir.  Sahip çıkmayanı da alçaltır.” dedi.

- Diyanet İşleri Başkanlığı, Mescid-i Nebi’nin varisidir

Diyanet teşkilatında imam, müezzin, vaiz, müftüler olarak 146 unvanla din hizmeti verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Erbaş “Diyanet İşleri Başkanlığında elhamdülillah 146 unvanla çalışıyoruz. 146 ayrı unvan var teşkilatımız da. Buna hamd etmek lazım.  Bakınız biz, nasıl Peygamberimizin varisi isek,  teşkilatımız da Mescid-i Nebi'nin varisidir. Mescid-i Nebi'den Allah Rasülü Efendimiz, dini Mübin’i İslam’ın hizmetini yürütüyordu. Bugün nereden yürütüyoruz dinimize hizmeti? Diyanet İşleri Başkanlığından, camiler ve müftülüklerimizden…” şeklinde sözlerini sürdürdü.

- Tüm hocalarımız sayesinde bu milletin sevgisini dünyanın 149 ülkesine kurban vesilesiyle ulaştırdınız

“Tüm hocalarımız sayesinde bu milletin sevgisini dünyanın 149 ülkesine kurban vesilesiyle ulaştırdınız. Allah hepinizden razı olsun.  O, sadece bir parça eti bir fakirin masasına ulaştırma değil, Türkiye sevgisini ulaştırmaktır. Türkiye’nin, bu milletin büyüklüğünü Uganda’ya da, Tanzanya’ya da, Balkanlara da, Orta Asya’ya da, Güney Amerika’ya da, dünyanın neresinde fakir fukara insan varsa oralara da ulaştırma anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

- “Çocuklarımızın zihinlerine, kalplerine Allah, Peygamber sevgisini yerleştirelim”

İnsanoğlunun karakterinin büyük bir kısmının yedi yaşından önce oluştuğuna işaret eden Başkan Erbaş, “Onun için bu karakter oluşumunda bizim payımızın olması lazım. Sevgi, saygı, sadakat, dürüstlük bütün bu evrensel değerleri çocuklarımıza öğretelim.  Onların zihinlerine, kalplerine Allah, Peygamber sevgisini yerleştirelim” dedi.

Başkan Erbaş konuşmasının ardından, emekli ikramiyesiyle 4-6 yaş grubu Kur’an kursunun yapımını ve tefrişini yapan emekli imam Saffet Yiğit’i tebrik ederek plaket verdi.

Programa, Vali Ali İhsan Su, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, İl Müftüsü Şaban Kondi ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan