Hac ibadeti için Mekke'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gazetecilerle, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Dİyanet Vakfı'nın dünya çapında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2019 yılı vekaletle kurban organizasyonu bağlamında rakamlar veren Erbaş 450 bin kurban hissesini geçtiklerini ifade etti.

- Milletimiz nerede bir mağdur ve muhtaç varsa yardım elini uzatıyor

Erbaş yardımlaşma ve dayanışma noktasında milletimizin her zaman mazlumların yanında durduğuna işaret ederek "Milletimiz nerede bir mağdur ve muhtaç varsa yardım elini uzatıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Erbaş "Milletimiz nerede bir mağdur ve muhtaç varsa yardım elini uzatıyor, hatta kendi sıkıntıları olsa dahi başkalarına yardım etmekten vazgeçmiyor. Dolayısıyla bu bizim en büyük hasletlerimizden birisidir. Tarih boyunca hep mazlumun yanında yer alan milletimiz, bugün de Mazlumun mağdurun muhtacın yanında yer almaya devam ediyor. Uzak diyarlar bizim için yakın oluyor. İkincisi ise halkımız Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Vakfımıza ne kadar güvendiğini bu şekilde ortaya koydu.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan