Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sunuculuğunu Bekir Develi’nin yaptığı programda, ramazan ayına ve Diyanet İşleri Başkanlığının bu ayda yürüttüğü hizmetlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlık olarak bu yılki ramazan ayı teması olarak “Ramazan ve İnfak” başlığını belirlediklerini ifade eden Başkan Erbaş, “İnfak, karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek vermektir. İnfak inancımızın, medeniyetimizin en önemli konularından birisidir. Kur’an-ı Kerim'de 250 kadar ayet-i kerime infaktan bahseder, infak edenler övülürler.” dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın varlıkta da yoklukta da infak edenleri sevdiğini buyurduğunu hatırlatarak, “Varlıkta ve darlıkta, her ikisinde de infak etmek gerçekten çok önemli. Varlıkta infak etmek anlaşılır bir şey, peki darlıkta nasıl infak edeceksiniz, bunu da sağlamak için, bir hurma ile bile olsa kendinizi ateşten koruyunuz, cenneti kazanınız, mealinde hadis-i şerifleri var Peygamber Efendimizin.” diye konuştu.

“TDV 84 ülkede iftar ve sahur sofraları kurdu”

Türkiye Diyanet Vakfının ramazan ayı içerisinde yapmış olduğu yardım faaliyetlerine değinen Başkan Erbaş, “Geçen yıl ramazan ayında 84 ülkede Türkiye Diyanet Vakfı, iftar ve sahur sofraları kurdu. 145 ülkeye 430 bin kurban hissesini ulaştırdık. 17 milyon insan bundan istifade etti.” ifadelerini kullandı.

38. Dini Yayınlar Fuarı 15 Mayıs'ta açılacak

Diyanet İşleri Başkanlığının 38. Dini Yayınlar Fuarı’nı bu yıl Fatih ve Büyük Çamlıca Camii avlusunda 15 Mayıs'ta açacaklarını ifade eden Başkan Erbaş, “Bütün yayıncılarımızı ve okuyucularımızı davet ediyoruz. Okumak bizim medeniyetimizin en önemli unsurlarından birisidir. İlk vahiy ‘Oku’ diye başlıyor, ne muhteşem bir davettir. İslam'ın ana kaynağı Kur’an-ı Kerim'in ilk vahyi bize şu mesajı veriyor, bu ümmetin mensuplarının, bu medeniyetin çocuklarının elinden kitap ve kalem düşmez.” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, ramazan ayı içerisinde anne babalardan çocuklarını sahura kaldırmalarını, onların da sahurun bereketinden istifade etmelerini sağlamalarını istedi.

Ramazanın manevi ikliminin önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Erbaş, ibadetlerle, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle, meal, tefsir, hadis, siyer okumalarıyla, yardımlarla bu atmosferi iyi değerlendirmek için azami gayret göstermek gerektiğini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan