Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında “2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi” başladı.

Kur’an kursları ile eş zamanlı olarak, Başkanlığa bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursları da minik öğrencilere kapılarını açtı.

Yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla Ankara Pursaklar İlçe Müftülüğüne bağlı Mehmet Atıf Camii 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'nda açılış programı düzenlendi.

Açılış programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmet alanlarından birinin, Kur'an kursları ve Kur’an eğitimi olduğunu söyledi.

Kur'an kurslarında yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasının sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren Erbaş; eğitici kadrosu, ders programları ve fiziki altyapısıyla her yaştan ve seviyeden katılımcılara Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğini belirtti.

Erbaş, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarına ayrı bir önem verdiklerine dikkati çekerek, “Peygamberimizi tanıyan çocuklar sevgi, saygı, nezaket, zarafet, hak-hakikat, iyilik, ana-baba, akraba ve yakınlara hürmet ve Kur'an'ın bütün güzelliklerinin yaşandığı örnek bir hayatı görecekler. Diğer yandan bu kurslarda çocuklarımız, el becerileri başta olmak üzere fiziksel ve duygusal dünyalarını geliştirecek etkinlikler de yapıyorlar.” dedi.

Çocukların iyi bir eğitimle hayata ve geleceğe hazırlanması gerektiğine işaret eden Erbaş, şöyle devam etti:

“Çocuklarımız, milletimiz, dünyamız ve ahiretimiz adına yapabileceğimiz en büyük iyilik; onların değerlerine bağlı, inançlı, donanımlı ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. Bu manada kesinlikle kız-erkek ayırımı yapmadan, bütün çocuklarımızın yetişme dönemlerini eğitim-öğretimle en iyi şekilde değerlendirerek, onları hayata ve geleceğe hazırlamak, bizim hem dini hem de milli sorumluluğumuzdur.”

Erbaş, çocukların eğitim alma hakkını engellemeye hiçbir gerekçenin mazeret olamayacağını belirterek, “Maalesef zaman zaman karşılaştığımız çocuk işçiliği ve çocukların eğitimden uzak kalması, hepimizi ilgilendiren ve beraberce mücadele etmemiz gereken bir sorumluluktur.” ifadesini kullandı.

Başkan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiçbir gerekçe çocuklarımızın eğitim alma hakkını engellemeye mazeret olamaz”

“Kur'an kurslarımız da bu açıdan önemli eğitim yuvalarımızdır. Dolayısıyla hiçbir gerekçe çocuklarımızın eğitim alma hakkını engellemeye mazeret olamaz. Bu bağlamda maalesef zaman zaman karşılaştığımız çocuk işçiliği ve çocukların eğitimden uzak kalması hepimizi ilgilendiren ve beraberce mücadele etmemiz gereken bir sorumluluktur.”

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığınca çocuk işçiliğiyle mücadeleye yönelik başlatılan farkındalık projesini hatırlatarak, “Başkanlığımız, ülkemizin çeşitli bölgelerinde pilot iller tespit ederek orada aile ve rehberlik faaliyetlerimiz çerçevesinde özellikle kız çocuklarımızı okula teşvik etmek ve ilim, irfan bilgi, hikmet sahibi olmaları, toplumun bu yönünü geliştirmeleri noktasında büyük gayret göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, açılış programının ardından 4-6 yaş grubu Kur'an kursundaki sınıfları ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verdi.

“2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi Kur’an Kursları Açılış Programı”na, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Ankara İl Müftüsü Yusuf Doğan, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan