Diyanet İşleri Başkanlığının dini konularda karar alma mercii olan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı emrine yeni atanan 23 uzman yardımcısı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etti.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcıları ile tek tek tanışan Başkan Erbaş, her bir uzman yardımcısının uzmanlık alanı hakkında detaylı bilgi aldı.

Prof. Dr. Erbaş, uzman yardımcılarına hitaben yaptığı konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığının artık küresel bir kurum haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’de ilmi noktada en yoğun çalışmaların yapıldığı yer Din İşleri Yüksek Kuruludur. Dolayısıyla sizler milletimizin dini konularda aydınlanmasına ömrünüz boyunca katkı sağlamaya adım attınız. Sadece Türkiye’yi değil, Türkiye dışındaki Müslümanları da kastediyorum. Çünkü biz artık küresel bir kurumuz. 145 ülkeye şu anda ulaşmış durumdayız. 128 ülkede de temsilciliğimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığının 128 ülkedeki temsilcileri sizden, Din İşleri Yüksek Kurulundan bahsedecek. Bir fetva veya ilmi tartışma söz konusu olduğu zaman Amerika’daki ya da Özbekistan’daki bir Müslümanı Din İşleri Yüksek Kuruluna yönlendirecekler. İşte böylesine önemli bir kuruma geldiniz. 24 saatte yoğun çalışarak geçireceksiniz günlerinizi. O açıdan hem alanınızla ilgili hem dille ilgili çalışmalarınızı ara vermeden yürüteceksiniz. Tamamen ilme yoğunlaşacaksınız. İlim yoğunlaşınca elde edilir, yoğunlaşma olmadan ilimde başarı olmaz.”

Editör: Mehmet Çalışkan