Erbaş: Her ne sebeple olursa olsun, kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması en büyük zulümdür

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cuma hutbesi irad eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’de eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının önünde hunharca katledilen Emine Bulut başta olmak üzere şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden bütün kadınlara rahmet dileyerek şöyle devam etti:

“Bugün sosyal medyada yoğun bir şekilde yer alan, birkaç gün önce bir ilimizde hunharca işlendiği ortaya çıkan cinayette vefat eden hanım kardeşimize ve onun gibi bu şekilde şiddete ve cinayete maruz kalan nice masuma Allah’tan rahmet, arkalarında bıraktıkları yavrularına ve sevdiklerine sabırlar diliyorum.”

"Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir"

Herkes bilmelidir ki her ne sebeple olursa olsun, bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması en büyük zulümdür. İslam’la ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır. Dinimizde, kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s); ‘Sizin en hayırlınız, eşine karşı en hayırlı olanınızdır.’ buyurmuştur. Diğer taraftan, ‘Mümin, elinden ve dilinden hiç kimsenin zarar görmediği kişidir.’ Bir daha bu tür acı olayları milletimize yaşatmamasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan