Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 21-22 Mayıs tarihlerinde "Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu" düzenleneceğini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, İslam’ın ilk kıblesi, insanlığın kadim şehri Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 21-22 Mayıs tarihleri arasında "Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu” düzenleyeceğiz İnşallah.”

Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenecek sempozyumla, İslam’ın üç hareminden birisi olan Kudüs ve içinde barındırdığı Mescid-i Aksa başta olmak üzere, diğer dini, kültürel ve tarihi mirasımız hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

Sempozyumla Kudüs ve bünyesinde bulunan Mescid-i Aksa ile İslam tarihinin yegane hatıraları ve tarihi süreç içerisinde etrafında gelişen dini, tarihi ve kültürel müktesebatının ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Bu konuda yapılacak ilmi çalışmalar çerçevesinde Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda ilginin artırılması ve İslam medeniyetine dair tarihi birikimin doğru bilgiler ile tespit edilmesi amaçlanıyor. 

Tebliğ özetleri 11 Şubat'a kadar teslim edilecek

21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenecek sempozyuma katılmak isteyenler, tebliğ özetlerini 11 Şubat 2022 tarihine kadar teslim edebilecek. Kabul edilen tebliğler, 4 Mart 2022 tarihinde açıklanacak. Sempozyuma katılma hakkı elde edenlerin tebliğ metinlerini teslim edecekleri son tarih ise 15 Nisan 2022.

Sempozyumun yüz yüze veya çevrim içi yapılmasına salgının seyrine göre karar verilecek.

Sempozyuma dair detaylı bilgi için TIKLAYINIZ>>> 

Editör: Mehmet Çalışkan