Diyanet İşleri Başkanlığı 90 bini aşkın camide okunmak üzere 81 il müftülüğüne gönderdiği cuma hutbesinde, kurban bayramı ve tatil dönüşü yükselişe geçen koronavirüs (covid-19) salgınına karşı uyarı yaptı.

Yurt genelinde din görevlileri tarafından 90 bini aşkın camide okunan cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı, salgın karşısında ihmalkar davranmanın vebal olduğuna vurgu yaparak toplum sağlığı ve güvenliği için özveriyle çalışanların işlerinin zorlaştırılmamasını istedi. Başkanlık ayrıca hastalığın hafife alınmamasını dile getirdi ve vatandaşları maske, mesafe ve temizlik konusunda kararlı davranmaya çağırdı.

- Hutbede şu ifadelere yer verildi:

Kendimizin, sevdiklerimizin ve toplumumuzun sağlığını korumak için salgınla mücadelede tedbiri elden bırakmayalım. Hastalığı hafife almayalım, gerekli özeni gösterelim. Maske, mesafe ve temizlik konusunda kararlı davranalım. İyiliğimiz, sağlığımız ve güvenliğimiz için özveriyle çalışan kardeşlerimizin işlerini zorlaştırmayalım. Böyle önemli bir konuda ihmal ve kusurumuzun hem insanlara hem de Cenâb-ı Hakka karşı bize vebal yüklediğini unutmayalım.

Editör: Mehmet Çalışkan