Diyanet Haber Özel

Dini konularda sahih dini bilgi ile vatandaşları bilgilendiren Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, resmi başvuru ve devlet kurumlarından gelen taleplerin yanı sıra kurul.diyanet.gov.tr, fetva.diyanet.gov.tr adresleri ile e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) kapısı üzerinden kendisine yöneltilen dini soruları Kurul Üye ve Uzmanlarıyla cevaplamaya devam ediyor.

Din İşleri Yüksek Kurulu, fetva.diyanet.gov.tr üzerinden 56.189, e-Devlet üzerinden 29.140, şahsi 373 ve 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı marifetiyle 770.003 olmak üzere aldığı toplam 855 bin 705 dini soruya cevap verdi.

Diğer yandan kurulun yayınladığı fetvalar, e-Devlet, fetva.diyanet.gov.tr, ttps://goruntulufetva.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden 5.531.929 kez görüntülenerek Mobil Fetva ise 38.250 indirme aldı.

Vatandaşlara fetva hizmeti sunan Din İşleri Yüksek Kurulu; kurul.diyanet.gov.tr, fetva.diyanet.gov.tr adresleri ile e-Devlet sistemindeki veri tabanında adak, yemin, ahlak, aile hayatı, inanç, hurafeler, dinler, dua ve zikir, hac, umre, Hz. Peygamber, kadınlara özel, Kur’an-ı Kerim, kurban, mezhepler, miras ve vasiyet, namaz, oruç, sosyal hayat, taharet, tasavvuf, ticari hayat, tıp ve sağlık, vakıf, yiyecek ve içecekler, zekât ve sadaka gibi ana konulara dair sıkça sorulan soruları öne çıkararak vatandaşın erişimni kolaylaştırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan