Başkan Erbaş'ı Medine'de hac ve umre hizmetlerinden sorumlu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Medine Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Muhammed Zeyd Özel, Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı,  kargo ekip başkanı Ramazan Tüzün ile ekip başkan yardımcıları  Ömer Erden ve Mustafa Soykök karşıladı.

İlk önce Medine Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanlığını ziyaret eden Prof. Dr. Ali Erbaş, 2019 yılı hac organizasyonu kapsamında Medine bölgesinde sürdürülen hizmetler hakkında yetkililerden brifing aldı.

Medine Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Muhammed Zeyd Özel, 26 Haziran 2019’da başkanlık görevlilerinin Medine’ye geldiğini, 14 adet oteli hacı adayları için hazır hale getirdiklerini ve 5 Temmuz 2019 tarihinden itibaren de hacı adaylarının gelmeye başladığını söyledi.

Başkan Erbaş’ın hac öncesi karşılanan ve Mekke’ye uğurlanan kafile sayısını sorması üzerine Özel, hac öncesi toplam 139 kafile olmak üzere 26 bin 238 hacıyı havalimanında karşılayarak otellere yerleştirdiklerini ve bir süre sonra Mekke’ye uğurladıklarını ifade etti.

Hac sonrası Medine’de misafir edilecek hacı sayıları hakkında da Başkan Erbaş’a bilgi veren özel, hacdan sonra 105 Türkiye kafilesi olmak üzere 19 bin 224 hacıyı ve 27 Avrupa kafilesi olmak üzere de 4 bin 376 hacıyı karşılayıp misafir ederek Türkiye ve Avrupa’ya uğurlayacaklarını ifade etti.

ali erbaş

Erbaş daha sonra Kargo Hizmetleri Ekip Başkanlığı, Sağlık Ekip Başkanlığı, Ayniyat ve İaşe Ekip Başkanlığı, Medine Havalimanı Ekip Başkanlıkları ile büro personelini ziyaret ederek yürütülen hizmetler hakkında detaylı bilgi aldı.

ali erbaş

ali erbaş

ali erbaş

ali erbaş

Editör: Mehmet Çalışkan