Kişisel sosyal medya hesaplarından yayınladığı taziye mesajında Erbaş, şu ifadelere yer verdi;

Vatanımızı, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan terör faaliyetleri asla hedefine ulaşamayacaktır.

Mardin'in Ömerli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Mardin Polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'ya Allah'tan rahmet diliyorum.

Vatanımızı, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan terör faaliyetleri asla hedefine ulaşamayacaktır. Hainler yaptıklarının karşılığını görecek, ahirette ise azabın en şiddetlisine çarptırılacaktır. Milletimizin başı sağolsun.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Şehit Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'yı ve güvenlik güçlerini ziyaret etmişti:

İl Buluşmaları kapsamında 6 Aralık 2018'de Mardin'e giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubelerini ziyaret etmiş  akşam namazını emniyet mensuplarıyla birlikte kılmıştı.

Başkan Erbaş, namazın ardından Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua etmiş ve daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde polis ve jandarma mensuplarıyla birlikte yemek yemişti.

Başkan Erbaş, yemeğin ardından yaptığı duada, “Vatanımızı, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ve devletimizi ilelebet payidar eyle. Bu en önemli değerlerimizi ortadan kaldırmak ve bölücülük yaparak bizi birbirimizi düşürmek isteyen hainlere fırsat verme, görev yapan bütün güvenlik görevlilerimize yardım eyle, her türlü kötülüklerden, hainlerin ihanetinden ve düşmanların tuzaklarından muhafaza eyle, terör örgütlerinin her türlü hile ve desiselerinden muhafaza eyle Allah'ım” niyazında bulunmuştu.

Başkan Erbaş, şehitliğin önemine dikkati çeken konuşmasında, şehitliğin bir insana Peygamberlikten sonra nasip olacak en büyük lütuf olduğunu dile getirmişti.

Editör: Mehmet Çalışkan