Diyanet Haber il koordinatörleri eğitim seminerinde buluştu

Diyanet Haber Koordinatörlüğü, il ve ilçe müftülükleri bünyesinde illerden haber akışı sağlayan personele yönelik "Hizmet İçi Eğitim Semineri" düzenledi.

İl ve ilçelerden haber akışını hızlandırmak, kaliteli haberleri takipçilerle buluşturmak, alanda görev alan personel ile tecrübe paylaşımında bulunmak ve haber akışında karşılaşılan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla 9-10 Şubat 2022 tarihlerinde düzenlenen seminer, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın video mesajı ile başladı.

- Diyanet Haber çok güzel işler başardı

Seminere video mesajla katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet Haber'in Diyanet teşkilatında çok önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkati çekerek, "Diyanet Haber, dört yıldır çok güzel işler başardı hamdolsun. İl ve ilçe müftülüklerimizde yapılan çalışmaların Türkiye'de hatta dijital dünyanın imkanlarından faydalanarak Türkiye sınırlarını aşarak yurt dışında duyulmasına vesile oldu." dedi.

- İslam'ı insanlara ulaştırma noktasında Diyanet Haber en büyük vasıtalarımızdan birisidir 

Dijital dünyanın özellikle vaaz ve irşad hizmetlerinde çok daha etkin kullanılması gerektiğini belirten Başkan Erbaş, "Zaten nihai amacımız budur. İnsanların kalbine girmek, insanlara Din-i Mübin-i İslam'ı ulaştırmak. Vazifemiz bu değil mi? Bunun çeşitli vasıtaları var. İşte Diyanet Haber en büyük vasıtalarımızdan birisi. Biz böyle kabul ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının yurt dışında yüzün üzerinde temsilcisi olduğunu anımsatan Erbaş, Diyanet Haber'in daha da güçlenmesini arzu ettiklerini dile getirerek şöyle devam etti:

- Diyanet Haber sitesini bilmeyen kalmasın istiyoruz

"Diyanet Haber alanındaki tüm sitelerin önüne geçerek büyük bir başarıya imza attı. İstiyoruz ki Diyanet Haber daha da güçlensin, daha fazla insana ulaşsın, daha fazla gence, daha fazla çocuğa ulaşsın. Diyanet Haber sitesini bilmeyen kalmasın. Amacımız bu. Gayretimiz samimidir. Bizler samimi olursak, Rabbimiz o samimiyetimizin karşılığını başarı olarak, muvaffakiyet olarak ortaya koyuyor. Biz azmedeceğiz, sonra gerisini Allah'a bırakacağız."

Diyanet Haber Koordinatörlüğünce düzenlenen Eğitim Semineri'nde il ve ilçelerden haber akışı sağlayan personele video mesaj aracılığıyla seslenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, mesajını şu tavsiyelerle sonlandırdı:

- Her yere gitme imkanımız yok ama her yere ulaşma imkanımız var

"Hepimiz peygamber varisiyiz. Peygamber varislerinin peygamberin izinden gitmek ve Hz. Peygamber'in (s.a.s.) Veda Hutbesi'nde bizlere emanet ettiği Kur'an ve sünneti çeşitli vesileler ve vasıtalarla daha fazla insana ulaştırmak gibi bir vazifemiz var. Kur'an ve sünnet çizgisinde bir İslam anlayışını; aşırılıklardan uzak, hurafelerden uzak bir İslam anlayışını yeryüzünde hakim kılma vazifemiz var. Bunu neyle hakim kılacağız? Her yere gitme imkanımız var mı? Yok. Ama her yere ulaşma imkanımız var. Ne ile? İşte iletişim vasıtaları ile, dijital vasıtalarla, internetle. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu vasıtaları en etkin ve en verimli bir şekilde kullanmak durumundayız.

Müftülüklerimizin yapmış olduğu çalışmaları Diyanet Haber’e ulaştırmanız, görev yaptığınız bölgelerde haber mecralarını bire bir takip etmeniz çok önemli. Sizlerin gayretiyle Diyanet Haber sitemiz daha da gelişecek, daha da büyüyecek, Diyanet İşleri Başkanlığımızın tanıtımına büyük katkı sağlayacak, vaaz ve irşad faaliyetlerinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak, sizler de bundan sadaka-i cariye olarak payınızı alacaksınız."

İyiliğin habercileri eğitim seminerinde buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın hitabının ardından seminerin açılış konuşmasını Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Diyanet Haber Genel Koordinatörü Adil Elzerey yaptı.

Haberin hayatın merkezinde yer aldığını ifade eden Diyanet Haber Genel Koordinatörü Elzerey, şöyle devam etti:

"Günümüz iletişim çağında haber, insanoğlunun yeme içme ihtiyacı kadar hayati bir öneme sahiptir. Gün içinde vaktimizin büyük bir kısmını haberlere ayırıyoruz. Nerede ne olmuş, son dakika gelişmeleri, sınır içi ve sınır dışında cereyan eden olaylar. Sosyal medyadan, mesajlaşma araçlarından, haber sitelerinden ve haber sayfalarından gün içinde onlarca belki de yüzlerce haber okuyoruz. Evlerimize vardığımızda da televizyon kanallarından yine bir o kadar haber takip ediyoruz."

Kağıttan dijital ortama evrilen haberler yaşam tarzımızı güncelliyor

"İletişim araçlarının hızla yaygınlaştığı günümüzde, kâğıttan dijital ortama evrilen haberler elbette yaşam tarzımızı da güncelliyor. Bugün haber mecraları öyle bir güç haline geldi ki kullandığı araçlarla toplumların tüm katmalarına nüfuz edebiliyor. Çocukları, gençleri, kadınları, yaşlıları yönlendiren ayrı ayrı kanallarda branşlaşmış bir sektör haline geldi. Dolayısıyla bu gücün yönetilmesine olan ihtiyaç gün geçtikçe daha hissedilir bir hale geldi."

Diyanet Haber tanıtım sinevizyonunun izlenmesinin ardından Diyanet Haber Editörü Ramazan Arslantaş moderatörlüğünde devam eden seminer kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, "Diyanet Hizmetlerinin Görünürlüğü", Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata ise "Medya ile İlişkiler Bağlamında Kurum Kültürü ve Aidiyet Bilinci" konulu konferans verdi.

Diyanet Haber Editörü Ramazan Arslantaş ise "Haber Yazma Teknikleri," "Haberde Doğru Türkçe Kullanımı", "Haber Fotoğrafı" ve "Dünyada ve Türkiye'de İnternet Gazeteciliği" konulu sunumlar yaptı.

Seminerde ayrıca Diyanet Haber Genel Koordinatörü Adil Elzerey ve Diyanet Haber Editörü Ramazan Arslantaş moderatörlüğünde iki grup halinde 4 ayrı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Uygulamalı olarak haber yazma tekniklerinin işlendiği atölye çalışmalarında tecrübe paylaşımında bulunuldu, illerden merkeze haber akışı değerlendirildi, sahada karşılaşılan sorunlara yönelik karşılıklı çözüm önerileri sunuldu.

Seminere Diyanet İşleri Başkan yardımcıları Prof. Dr. Huriye Martı, Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve Dr. Burhan İşliyen ile Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin de birer video mesaj göndererek tebriklerini iletti, eğitimin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Seminer, değerlendirme ve kapanış oturumu ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan