Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’in göreve başlaması münasebetiyle tören düzenlendi.

Törene katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dinç’e hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar diledi.

Dinç’in uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığında görev yaptığını belirten Erbaş, “İnşallah birlikte güzel çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da Diyanet Akademisi'nin olgunlaşmasına, kadrolarının yerleşmesine ve artık işlevsel hale gelmesi için üzerinde önemli bir yük var. Burada eğitim hizmetleri ve diğer Başkanlığımızın bütün alanlarında katkılarını bekleyeceğiz.” dedi.

Başkan Erbaş, geçmişte başkan yardımcısı olarak vazife yapmış hocalara da Diyanet İşleri Başkanlığına sağladıkları katkılarından teşekkür ederek, “Önemli olan gök kubbenin altında hoş bir sada bırakmak. Kadir hocamız yüzünün akıyla yapmış oldukları hizmetlerle güzel iz bırakarak emaneti kendisinden sonrakine bırakır inşallah diyorum. Allah hayırlı eylesin, Cenabıhak utandırmasın.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ise Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı gibi önemli bir göreve uygun görmelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Erbaş’a teşekkür ederek, “Rabbim mahcup etmesin, mahrum etmesin, mağdur etmesin. İnşallah hep birlikte muvaffak eylesin.” temennisinde bulundu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı’nın dua ettiği törene Diyanet İşleri Başkan yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Prof. Dr. Huriye Martı ve Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ile Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ve Başkanlığın üst düzey yöneticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan