Diyanet İşleri Başkanlığı; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı engelli okulları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hizmet veren rehabilitasyon merkezleri ve Ankara Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören engelli öğrencileri iftar programında ağırladı.

Düzenlenen iftar programına, 350 engelli öğrenci ile aileleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ile Ankara Müftülüğü il-ilçe engelli koordinatörleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de öğrencilere eşlik ettiği program, Kur’an kursu öğrencisi görme engelli Melih Buğra Kablanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İşitme engelli kursiyerlerin işaret dili ile hadis ve ilahiler okuduğu programda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı iftarın ardından öğrencilere hitap etti.

“İmana, kardeşliğe, dostluğa ve huzura engel yok”

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) "Allah sizin suretlerinize bakmaz. O ancak sizin kalplerinize bakar." buyurduğu hadis-i şerifini hatırlatan Prof. Dr. Martı, “Cenab-ı Hak insanları farklı özelliklerde yarattı ama hepimizden aynı imanı bekliyor. Biz biliyoruz ki imana engel yok, kardeşliğe engel yok, dostluğa ve huzura engel yok. Hepimiz bu dünyada misafiriz, bu bereket sofrasında buluştuğumuz gibi cennet sofralarında da sizlerle buluşmayı niyaz ediyorum.” dedi.

Programın sonunda, Ankara’da ilçe müftülüklerinde imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticiliği kadrolarında görev yapan ve işaret dili ile Braille alfabesi eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yemekhanesinde düzenlenen iftar programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan