Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yılda iki kez neşredilen derginin ilk sayısı 2021 Ramazan Bayramı’ında yayınlanmıştı.

Üçüncü sayısı 2022 yılı Ramazan Bayramı’nda çıkan Diyanet Bayram Gazetesi’nin dördüncü sayısı çıktı.

Dördüncü sayıda Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Prof. Dr. Sadık Kılıç, Doç Dr. Fatih Kurt, Ali Haydar Haksal, Ayşe Böhürler, Fatma Bayram, Handan Acar Yıldız, Necip Tosun, Doç Dr. Ahmet Murat Özel, Dr. Mehmet Güllüoğlu, Mustafa Ruhi Şirin gibi isimlerin kaleme aldığı makalelerin yanı sıra sanat dünyasından Rasim Özdenören, Şükriye Tutkun, Amir Ateş, Naime Erkovan, Hattat Dr. Hüseyin Öksüz’le söyleşiler yer aldı.

Gazetede Kurban ve hac ibadetlerinin coşkusunu satırlarda hissederken; niçin ve niye “Bayram”, “Bayramı Hangi Bakış Açısı Altında Görmeliyiz?”, “Bayramı bugünün imkanlarıyla nasıl güzelleştirebiliriz?” deneme yazılarında sorularının yanıtları yer alıyor.

Diğer yandan “Bayram Telaşemiz Hiç Bitmesin”, “İnsanlığı Kurtaracak Bayram” başlıklarıyla yarınlara dair güzel temennilerin işlendiği yazıların yanı sıra ülke ülke, şehir şehir, köy köy binlerce kilometre yolu aşan  yardım gönüllülerinin kurban faaliyetleri ile kardeşliği ve muhabbeti taşıma yolculukları anlatılıyor.

Gazetede ayrıca, sanatçı herkesle birlikte aynı yöne bakar ama orada herkesten farklı bir şey bir öz görür. Edebiyat, hat ve müzik gibi bir çok farklı alanda hizmet gerçekleştiren sanatçılara Bayramların Türk musikisine yönelik etkisi ve katkısı nelerdir?, Bayramın kokusu, tadı, rengi sizce nedir? Bayramı bir şarkı/türkü ile anlatacak olsaydınız bu hangi şarkı/türkü olurdu? Sanatçı, eserini icra ederken Allah rızasını umarak manevi bir terbiyenin içinde bulunur. Bayram günlerinin manevi bir terbiyeye dönüştürülebilmesi için  tavsiyeleriniz? gibi sorular yönlendirilen söyleşi köşeleri okuyucuyla buluşuyor.

Diyanet Bayram Gazetesi matbu ve dijital ortamda okuyucuların istifadesine sunuldu.

PDF OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Editör: Mehmet Çalışkan