Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan binlerce Türk hacı adayı, Arafat’a günler kala, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli tarafından hac ibadeti ve çevre ahlakı konularında bilgilendiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke'de TRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu.

Erbaş, "haccın meşakkat ve zorlukları olduğunu" dile getirererek, Diyanet tarafından yürütülen hac hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Erbaş, Diyanet ve acente organizasyonuyla gelen 50 bin hacı adayının Ravza ziyareti yaptığını, direkt Mekke’ye gelmiş olan hacı adaylarının ise Eylül ayının ortalarına doğru Medine’ye geçerek ziyaretlerini yapacağını söyledi.

Arafat hazırlıklarımızı tamamladık

Erbaş, Arafat için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek çadırların klimalı ve halı döşeli olduğu bilgisini paylaştı.

Türkiye’nin en iyi okuyucularından ve en güzel sesli hocalarından bir ekip oluşturduklarını sözlerine ekleyen Erbaş, 2 bine yakın personelle, hac için kutsal topraklara gelen vatandaşların daha nitelikli bir şekilde ibadetlerini yapmalarını temin etmeye çalıştıklarını söyledi.

80 bin hacımıza hac yolculuğu ve çevre ahlakı isimli broşür dağıttık

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan; “Sıfır Atık, Sıfır İsraf” projesine destek verdiklerini hatırlatarak, Türk hacıları vasıtasıyla bütün dünyaya örnek olacak şekilde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Erbaş; “Temizlik imandandır, biz bunu daha küçük yaştan itibaren öğreniyoruz ve çocuklarımıza da öğretmeye çalışıyoruz. Hacca gelen insanlara çevre konusunda bir farkındalık oluşturmak, çöpleri sokaklara atmama noktasında bir bilinç oluşturmak için Türkiye’de muhterem Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine Hanım'ın başlatmış olduğu, 'Sıfır Atık, Sıfır İsraf' projesi vardı, biz o projeyi buraya da taşıdık. 40 sayfadan oluşan bir kitapçık bastırdık ve bütün görevlilerimize bu kitapçıktan teslim ettik. İrşat programlarında tüm hocalarımız 80 bin hacımıza inşallah bu konuyu izah edecekler. Bir de 80 bin hacımıza ulaştırdığımız bir broşür var, 'Hac yolculuğu ve çevre ahlakı' isimli bir broşür. Bu broşürün içerisindeki bilgilerle 'Sıfır Atık, Sıfır İsraf' projesini buraya taşıdık. Bizim hacılarımız eğer bu farkındalığı mümkün olduğu kadar yerine getirebilir ve çevre temizliği noktasına dikkat ederlerse, yüzbinlerce hacı adayına ya da hacıya örnek olmuş oluruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan