Din İşleri Yüksek Kurulu, Uluslararası Fıkıh Meclisleriyle "Ahval-i Şahsiyye Meseleleri" konulu istişare toplantısı düzenledi.

Dijital ortamda gerçekleştirilen toplantıya Hindistan Fıkıh Meclisi ve Avrupa Fetva Meclisinin yetkilileri ile Din İşleri Yüksek Kurulu bünyesinde görev yapan üye, uzman ve uzman yardımcıları katıldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Mustafa Bülent Dadaş moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı yaptı.

Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi Başkanı Suheyb Hasan ile Hindistan Fıkıh Meclisi Genel Sekreteri Halid Seyfullah er-Rahmani de birer selamlama konuşması yaptı.

Bir gün süreyle planlanan toplantı, açış konuşmalarının ardından 2 oturum şeklinde devam etti.

Tebliğ sunumları yanında müzakere ve istişarelerin de yapıldığı toplantıda, "İslam'da Aile Hukuku" ile ilgili güncel meseleler ele alındı. 

Birinci oturum Haydarabad Yüksek İslam Enstitüsü Başkan Vekili Dr. Ömer Abidin, ikinci oturum ise Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Halave başkanlığında gerçekleştirildi.

Din İşleri Yüksek Kurulundan toplantıya dair yapılan açıklamada, bu tür toplantılarla bir taraftan mümasil kurum ve kuruluşlarla ilişkilerin geliştirerek iş birliği imkanlarının artırıldığı diğer yandan karşılıklı görüş alışverişine imkan sağlandığı belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan