Bolu İl Müftülüğü ve Bolu Eğitim Merkezi’nde görevli 8 din görevlisinden oluşan Erdemliler Birliği, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatıyor.

"Dünyanın Hılful Fudul’a İhtiyacı Var" sloganıyla yola çıkan din görevlileri, Ramazan ayı münasebetiyle 500 aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı.

Erdemliler Derneği bünyesinde din görevlilerinin 2012 yılından beri yardım faaliyetinde bulunduğunu belirten Erdemliler Birliği Başkanı İsa Afacan, “Hz. Peygamber’in gençlik yıllarında hılful fudul’da yardım faaliyetlerinde bulunmasından hareketle bizler de Fatih Akçelik, Ramazan Küçükdurak, Volkan Gürel, Sedat Demir, Halil Uslu, Sinan Sarı, Ayhan Özyaman hocalarımla bir araya gelerek bu erdemli gençlik faaliyetini günümüze taşımak istedik. Öyle ki her dönemde mazlum ve yardıma muhtaç insanlar var, bir yardım eli bekleyen var. Dünyanın hılful-fudul’a ihtiyacı var.” dedi.

Toplumda bir farkındalık oluşturmak ve iyiliği yaymak için gayret gösterdiklerini belirten Afacan, “Din görevlilerimizle hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak ve gıda kolisi ulaştırırken, yine ihtiyaç sahibi öğrencilere de eğitim ve burs desteği sağlıyoruz. Bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi 500 ailemiz için yardım kolilerimizi hazırladık ve teslim ettik. Ben bu vesileyle bu iyilik hareketine destek veren, katkı sunan hayırseverlerimize ve din görevlisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki dünyayı iyilik değiştirecek.” şeklinde konuştu. 

Editör: Mehmet Çalışkan