Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan ve cezaevinde hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan Abdülkadir Geylani Tekgöz için Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Konya İl Müftülüğü iş birliğinde "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Cezaevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kurum hükümlü ve tutuklularının hazırladığı "Hadis Demeti Sunumu" gerçekleştirildi.

Sonrasında kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "Ben çok icazet merasimine katıldım, çok da cezaevine gittim, çok programa katıldım ama ilk defa bir cezaevinde bir icazet törenine katılıyorum. Emeği geçenlerden, destek verenlerden, dua edenlerden Allah razı olsun.” dedi. 

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Kardeşimiz hafızlığını tamamlamış, tebrik ediyorum. Kolay bir şey değil. Gerçekten takdir edilecek bir şey. Toplumumuzun çok büyük bir kesimi bu kabiliyete, bu zekâya ve bu sonuca ulaşabiliyor. Onun için tebrik ediyorum can-ı gönülden. Fakat arkadan gelen olduğunu söyledi başsavcımız. İnşallah, bu sayı artarak toplumumuza ileride çok faydalı olacak, etrafını da aydınlatacak arkadaşlarımız da bu vesileyle yetişmiş olurlar.” ifadelerini kullandı. 

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, cezaevinde vaizlerin her gün koğuşlara kadar girmek suretiyle Kur'an-ı Kerim, İslam’ın temel esasları, ibadet esasları ve İslam ahlakı gibi konularda eğitim vermek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi. 

İnfaz kurumunda yaklaşık bin 800 hükümlü bulunduğunu ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise "Onların burada faaliyet anlamında zaman geçirme anlamında hiçbir boş zamanının kalmaması anlamında çok büyük emek ve gayret sarf ediyorlar. Onların özellikle dışarı çıktıklarında tekrar topluma kazandırılmaları ya da buradaki boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri anlamında değişik faaliyetlerimiz var. Biraz önce müftümüz de ifade etti. Ama meslekler hakkında şahit olduğum ve burada bulunmaktan dolayı da gurur duyduğum ilk defa bir hafızlık icazet törenine burada nasip oldu. Dolayısıyla sizlerle beraber bu anı paylaşmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu

Hafız oldu cübbesini giydi 

Konuşmaların ardından Hafız Abdulkadir Geylani Tekgöz’e, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen tarafından cübbesi giydirildi.

Ardından Abdulkadir Geylani Tekgöz, “Rabbimin izni ile Kur'an-ı Kerim'i zihnimde taşımakla şereflendirildim. Kim derdi ki cezaevi benim Rabbim ile buluşma noktam olacak. Şerre hayrı gizleyen, emrini önce zihnime sonra gönlüme nakşeden Rabbime sonsuz şükürler olsun.” diyerek duygularını dile getirdi.

Hafızlık cübbesini giyen Hafız Abdulkadir Geylani Tekgöz, törene katılan anne ve babasının da ellerini öptü. 

Editör: Mehmet Çalışkan