Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Sıfır Atık - Sıfır İsraf Projesi" kapsamında “Çevreci Hac” kampanyası Medine-i Münevvere’de başlatıldı. 

Medine Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Muhammed Zeyd Özel konuyla ilgili olarak; “Hac yolculuğunun sadece ibadet değil bir eğitim süreci olduğunu, hac eğitimini tamamlayıp hacı olarak memleketlerine dönecek vatandaşlarımızın hayatları boyunca israf ve çevre kirliliğine karşı hassas olmalarına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hac yolcularımızın konakladıkları oteller “Sıfır Atık – Sıfır İsraf” temalı afiş, broşür, ilan vb. eğitim materyalleri ile donatıldı. Plastik, cam, kâğıt ve metal atıkların ayrı ayrı atılabileceği çöp kutuları ise hac yolcuları arasında memnuniyet oluşturdu. 

Konu irşat programlarında da sıklıkla dile getiriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon hac yolcularına otellerde izletilmeye başlandı. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı iş birliğince önlemler alınmaya devam edilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan