Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Güncel Krizler Karşısında Yurt Dışı Din Hizmetlerinin Geleceği, İş Birliği İmkanları ve Kurumsal Tecrübe Paylaşımı’ başlığıyla düzenlenen ‘9. Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı’ kapsamında yurt dışında görevli Din Hizmetleri Müşaviri ve Ataşelere konferans verdi.

“Kurumlarımızın yurt dışı teşkilatlarını güçlendiriyoruz”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, konferansta, dünyada ekonomi, ticaret, yatırım ve birçok alanda Türkiye’ye yönelik ilginin arttığını işaret ederek, “Bu çerçevede hem temsilciliklerimizin sayısını artırıyoruz hem de kurumlarımızın yurt dışı teşkilatlarını güçlendiriyoruz. Burada Diyanet İşleri Başkanlığımızın müşavirleri ve ataşelikleri ile bize verdiği desteğin faydasını görüyoruz.” dedi.

“Diyanet İşleri Başkanlığı bize güç katıyor”

Bakan Çavuşoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışındaki çalışmalarından bahsederek, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfımızın özellikle Avrupa ülkelerindeki ilgili kuruluşlarının faaliyetlerinin çok faydasını görüyoruz ve bu bize güç katıyor. Bu iş birliği Dışişleri Bakanlığı için son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Dinimizi, devletimizi, milletimizi ve kurumları temsil etmenin büyük bir sorumluluk getirdiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “İslam dininin öğretilmesi konusunda önemli bir misyon üstleniyorsunuz. Bu bir şereftir ve aynı zamanda ciddi bir sorumluluk gerektiriyor” açıklamalarında bulundu.

“Yurt dışındaki vatandaşlarımıza dinimizi doğru bir şekilde öğretmeliyiz”

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar hakkında da konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımıza bir taraftan barış dinimiz İslam’ı doğru bir şekilde öğretirken diğer taraftan geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi yani bizi biz yapan değerleri hatırlatmamız yeni nesiller bakımından çok önem arz ediyor.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasındaki koordinenin önemine değinen Bakan Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımıza ve tüm Müslümanlara güzel hizmetler yapacağız. Bunu yaparken de şanlı bayrağımızı dünyanın her yerinde birlikte dalgalandırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konferansa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Prof. Dr. Huriye Martı, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk, Başkanlığın üst düzey yöneticileri ile ataşe ve müşavirler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan