Yapımı 6 yılda tamamlanan İstanbul'un sembol camileri arasında yerini alan Büyük Çamlıca Camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve yabancı ülke başkanları ile bakanlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla dualarla açıldı.

Açılış töreninde bazı ülke başkanları birer konuşma yaptı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla birlikte açılış törenine geçildi. Kurdela kesimi öncesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti.

Başkan Erbaş duasında:

"Ey yerlerin, göklerin ve bütün kâinatın yoktan var edicisi, ey istediğini istediğine veren, istediği zaman yegâne almak gücünün sahibi olan Yüce Mevla; şu anda ellerimizi senin rızan için kaldırdık, bizleri dergâhı ulûhiyetinden boş çevirme Allah’ım. 

Ya Rab, şu anda güneşin altında toplandığımız gibi mahşer günü hiçbir gölgenin bulunmadığı o anda Allah’ın arşının gölgesi altında toplananlardan eyle bizleri ya Rab. 

Ya Rabbel alemin, kalplerimizi, gönüllerimizi camilere, mescitlere bağlı kıl, neşeyi ve huzuru camilerde Allah’a ibadette bulan insanlardan eyle bizleri ya Rabbi. 

Ya Rabbel alemin, çocuklarımızı, gençlerimizi, neslimizi, zürriyetimizi senin yolundan ayırma. Habibin Muhammed Mustafa’nın sıratı müstakim isimli yolunda daim eyle Allah’ım. 

Ya Rabbel alemin, kalplerimizi senin yolunda daim kıl. Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım; kalplerimizi senin yolunda sabit kıl. Ey halleri evirip çeviren Allah’ım; en güzel haller bizlere ihsan eyle Allah’ım. 

Ey kapıları açan, bizlere hayır kapılarını nasip eyle Allah’ım. 

Bu güzel camimizin, Büyük Çamlıca Camiinin yapılmasına vesile olan, emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Muhterem Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere projesinden tamamlanmasına kadar işçisinden mimarına, mühendisinden koordinatörüne kadar herkesten razı ol Allah’ım. Bütün geçmişlerin ruhlarını şad eyle Allah’ım. 

Bu camiyi cemaatsiz bırakma Allah’ım, bu camiyi çocuksuz bırakma Allah’ım, bu camiyi gençsiz bırakma Allah’ım. Bu caminin minarelerinden ezanları eksik eyleme Allah’ım. 

Ya Rabbel alemin, camilerimize namahrem elleri değdirtme, mabetlerimize namahrem elleri değdirtme, bayrakları hiçbir zaman gönderden indirtme Allah’ım. Milletimizin kalplerine sevgi ve muhabbet bağlarını yerleştir Allah’ım. Her türlü düşmanların şerrinden milletimizi ve bütün İslam alemini sen muhafaza eyle Allah’ım. 

Şu anda ellerini senin için kaldırmış ve amin diyen şuradaki bütün Müslümanların geçmişlerinin ruhlarının şad olması için umduklarımız nail, korktuklarımızdan emin olmamız için, Allah rızası için el Fatiha." dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan