Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Avustralya’nın Sidney şehrinde, çeşitli camilerde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

İslam dininin insana verdiği öneme dikkati çekerek konuşmasına başlayan Başkan Erbaş şunları söyledi:

"Sadece Müslümanlar değil, hangi dinden olursa olsun bizim için insan önemlidir. Çünkü bizim inancımızda insan 'eşref-i mahlûkat' olarak tarif edilir. Biz Müslüman olmayan bir kişiyi İslam'a davet ederiz, kabul ederse seviniriz, ne güzel deriz. Ama kabul etmezse onunla birlikte yaşamaya, alışverişe, ticarete devam ederiz. 

Bu bize Peygamber Efendimizden miras kalan bir olgudur. Çünkü Peygamber Efendimiz Medine'de Yahudi ve müşriklerle bir arada yaşadı. Onlarla komşuluk yaptı, çeşitli anlaşmalar yaptı. Onların dirisine de ölüsüne de önem verdi.  Çünkü insan.

İste bu sebeple, birlikte yaşama tecrübesini dünyaya gösteren en büyük medeniyet İslam medeniyetidir.

Biz hiçbir insana inancından dolayı zulmetmeyiz

Erbaş sözlerini "Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde, Ayasofya'ya sığınan papazlar, Hristiyanlar, acaba bizi asacak mı, yakacak mı diye beklerken Fatih Sultan Mehmet, 'Açın kapıları, herkes dinini yaşamakta hürdür.' diyor ve şaşırıyorlar. İste biz böyle bir ecdadın torunlarıyız." şeklinde tamamladı.

Başkan Erbaş'a programlarında Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay ile Türkiye'nin Avustralya Büyükelçisi Korhan Karakoç, Sidney Başkonsolosu Melih Karalar, Sidney İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Bilal Aksoy, Melbourne İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Nuh Arslantaş eşlik ediyor.

Editör: Mehmet Çalışkan