Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz haftalarda yaklaşık 8 bin din görevlisinin atamasını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katıldığı bir televizyon programında yurt genelinde 10 bine yakın caminin görevlisinin olmadığını dile getirdi.

Görevlisi olamayan camilere yönelik vatandaşların yoğun talebi olduğunu ifade eden Erbaş, yeni personel ihtiyacını ilgili bakanlıklarla görüşerek gidereceklerini dile getirdi.

Aynı programda Diyanet'in bütçesi ile ilgili bilgiler de paylaşan Başkan Erbaş, "Devlet kurumu olduğumuz için ve çalışanlarımız da devlet memuru olduğu için bütçemizin yüzde 96'sı maaşlara, personel masraflarına gidiyor. Geriye kalıyor yüzde 4. Biz o yüzde 4'le planladığımız hizmetlerin yarısını bile yapamıyoruz. Bizim personel sayımız fazla. Buna rağmen bizim şu an 10 bin imam ve müezzine ihtiyacımız var. 9 bin de Kur'an kursu öğretmenine ihtiyacımız var. İllerden, ilçelerden, köylerden sürekli arıyorlar; bizim köyümüzde, mahallemizde imam yok diye. Çünkü istediğimiz kadar ilan açamıyoruz. Bu sözler bizi üzüyor. Çünkü devlet imam olarak atamış, onun maaşını verecektir." ifadelerine yer vermişti.

Prof. Dr. Erbaş'ın tüm bu açıklamalarına rağmen BirGün Gazetesi çirkin bir habere imza atarak Anadolu insanının müslüman olduğunu, hayatının cami ve din merkezli şekillendiğini görmezden geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde hazıf öğrencilere yönelik başlatılan "Bir Hafız Yetiştiriyorum" isimli projeyi diline dolayan BirGün Gazetesi, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş için "Bağış toplayıp imam atıyor!" şeklinde çirkin bir haber kaleme aldı.

Hayırsever Türk milletinin yardımlaşma duygusuna suikast özelliği taşıyan bu haber, tamamen yalan ve iftiradan oluşuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan din görevlilerinin tamamının maaşı her yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen "Bütçe Görüşmeleri" sonucunda belirlenerek Hazine ve Maliye Bakanlığınca ödeniyor.  

Diyanet Haber Haber Merkezi

Editör: Mehmet Çalışkan