Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çağrısı üzerine ülke genelinde öğle namazını müteakiben il ve ilçe müftülükleri Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı düzenledi.

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Muhammed kıldırdığı gıyabi cenaze namazına ise çok sayıda siyasi de olmak üzere binlerce kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cenaze namazı öncesinde kısa bir konuşma yaptı.

Erbaş, “Milletinin özgür iradesiyle seçilmiş ancak darbe ile görevinden alıkonulmuş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, hapishanede yılllarca çile çekerek şehadet şerbetini içmiştir.” dedi.

Başkan Erbaş, “Rabbim onun yolunda nice gençleri yetiştirmeyi bütün Müslümanlara nasip eylesin inşallah. Vefat eden insanların ardından gıyabi cenaze namazı kılmak bizim inancımızda her zaman yeri olan bir husustur. Şimdi şehit Muhammed Mursi kardeşimizin gıyabında onun cenaze namazını kılacağız. Ancak cenaze namazından önce müminlerin helalleşmeleri gerekiyor. Esasında şehitler bizlere haklarını helal etmeliler. Ancak ben yine sizlere soruyorum; şehit Muhammed Mursi’nin mümin bir kul olduğuna, Müslüman bir kul olduğuna şehadet eder misiniz? Rabbim şahitliğinizi kabul eylesin. Lütfen kendisine haklarınızı helal ediniz.” diyerek helallik aldı ve Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan