Beştepe Millet Camii’nde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, bakan, milletvekili ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’anı Kerim tilaveti, mevlidi şerif ve ilahilerin okunduğu anma programında Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlar için Fatiha suresi ve Bakara suresinin ilk ayetlerini okudu.

- Şehitler için hatimler okundu, dualar edildi

15 Temmuz 2016'da hain darbe girişimine karşı direnen vatandaşlar arasında şehit düşenler ve tüm şehitler için Kur'anı Kerim ve hatimler okundu. Okunan hatimleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı duayla şehitler için bağışladı.

VİDEO

Başkan Erbaş, yaptığı duada şu niyazda bulundu:

“Ya Rabbi, 15 Temmuz gecesi ülkemize, izzetimize, milletimize ve geleceğimize kasteden ihanete karşı bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi sonsuz rahmetine gark eyle. Cennetinle ve cemalinle müşerref eyle. Bütün şehitlerimizi, Bedr’in, Uhud’un, Çanakkale’nin şehitleriyle birlikte haşreyle Allahım.

Aziz şehitlerimizin anne, baba, eş, evlat ve yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eyle Allahım!

Geçmişten bugüne vatanını, bayrağını, dinini, istiklalini en muazzez varlığı bilen, 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu onurlu direnişle bir destan daha yazan aziz milletimizi hiçbir zaman mahzun eyleme, kıyamete kadar payidar eyle Allahım!

Bu ihanet kalkışmasına karşı duran, milletinin yanında yer alan silahlı kuvvetlerimizi ve güvenlik güçlerimizi her türlü kötülükten, fitne ve fesattan muhafaza eyle Allahım!

Bizleri güçlü eyle, izzetimiz, şerefimiz, onurumuz, harim-i ismetimiz çiğnenmesin Allahım!

İnayet eyle, ilelebet mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değmesin Allahım!

Yardımını esirgeme, Adını cihana ilan eden ezanlarımız susmasın Allahım! 

Ey hainlerin tuzaklarını bozan ve başlarına çeviren Yüce Rabbimiz!

Suret-i Haktan görünüp dinimizi istismar ederek aramıza fitne ve fesat tohumları ekmeye çalışanlara, devletimize ve milletimize ihanet edenlere fırsat verme Allah’ım!

Milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin refah ve huzuru, insanlığın barış ve selameti için çalışan devlet büyüklerimize ve güvenlik güçlerimize yardım eyle, onları her türlü tehlike ve tuzaklardan muhafaza eyle Allah’ım!

Ya İlahi! 15 Temmuz gecesi hainlere karşı milletçe yekvücut olduğumuz gibi birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle. Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri davalarına sahip çıkacak imanlı, ihlaslı, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi!

Rahmetini, bereketini, lütfunu, keremini, inayetini bizlerden esirgeme Allah’ım!

Sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, inayetsiz bırakma Allahım!”

Programın ardından camii çıkışında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vatandaşlara lokma ve su ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan