Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdur coğrafyalarda ihtiyaç sahibi ailelere Türk milletinin emanetlerini ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı’nın yapmış olduğu yardımlar ihtiyaç sahiplerini hayata bağlarken, çocukların yüzlerine yansıyan mutluluk gönüllülerimize unutulmaz anlar yaşatıyor.

Kısıtlı imkanlarla hem eğlenmeye hem de eğitim hayatlarını sürdürmeye çalışan çocuklar, halkımızın kendilerine gönderdiği yardımlar ve gönüllülerimizin küçük hediyeleriyle mutlu oluyor.

Ayaklarında ayakkabıları, üzerlerinde kıyafetleri, bayramlık elbiseleri, kimi zaman yiyecek ekmekleri olmasa dahi yardım kolileriyle birlikte dağıtılan balon ve şekerler, çocukların en büyük mutluluk ve neşe kaynağı olabiliyor.

Sıcak hava şartları, hastalıklar, açlık ve yoksulluğun getirdiği olumsuzluklarla mücadele etmek zorunda kalan mazlum, mağdur ve muhtaç aileler, kendilerine uzatılan yardım eliyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Yaşadıkları onca sıkıntıyı, yokluğu ve en önemlisi de açlığı unutup gönüllülerimizle doyasıya eğlenen çocuklar, hiçbir karşılık beklemeden verilen hediyelerin sevincini yaşıyor.

Belki de hayatlarındaki ilk oyuncaklarını alan çocuklar, balonlarını şişirip birbirleriyle şakalaşırken, mutluluğun çok da zor olmadığını adeta dünyaya haykırıyor.

Vefakar Milletimizin hiçbir karşılık beklemeden onlara yardım ettiğini, gönüllülerimizin binlerce kilometre uzaktan ailelerini ve sevdiklerini geride bırakarak sırf onların mutlu olmaları için geldiklerinin farkında olan çocuklar, Türkiye’deki kardeşlerine selamlarını ve teşekkürlerini gönderiyor.

Editör: Mehmet Çalışkan