Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki kütüphaneye hibe etti. Bu noktadaki cömertliğini göstermesi ve bu eserlerle gençliğin ve milletimizin emrine amade kılması ayrıca bir şükran borcumuz” dedi. 

86 yaşında vefat eden gazeteci yazar Mehmet Şevket Eygi için Fatih Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Eygi'nin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş namaz öncesi Gazeteci Yazar Mehmet Şevket Eygi için helallik istedi. Erbaş daha sonra Eygi'nin cenaze namazı kıldırdı.

Eygi ve musallada bulunan diğer cenazeler için cemaatten helallik isteyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Eygi dendiğinde aklına ‘Ey örtüye bürünen, kalk uyar’ ayeti geldiğini belirterek, “Allah Teâlâ, Efendimiz aleyhissalatu vesselamı kalkıp insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için uyarmasını emretmişti. Mehmet Şevket Eygi Üstadımız da bir Peygamber varisi olarak ömrü boyunca bu uyarıcılık vazifesini hep yaptı. Cenab-ı Hak rahmet eylesin” dedi.

Eygi’nin “Allah güzeldir, güzeli sever” hadis-i şerifini çok dile getirdiğini ifade eden Başkan Erbaş, yazdığı yazılarda da zaman zaman Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili bazı konulara da dikkat çekerek uyarıcılık vazifesi yaptığını belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan