Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Diyanet İşleri Başkanlığı adına, 10 Aralık 2020’de Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi tarafından online olarak düzenlenen “Görüşme Geleneği: Pandemi Döneminde Dini Ahlak” isimli 16. Uluslararası İslami Forum’a katıldı.

- Koronavirüs bireyleri evlerine, ülkeleri de kendi içine kapanmaya zorladı

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını ileterek başlayan Argun, milyonlarca insanın savaş, açlık, kıtlık, fakirlik, gelir dağılımı adaletsizliği, ayırımcılık gibi olumsuzluklarla mücadele ettiği dünyada Koronavirüsün, bireyleri evlerine, ülkeleri de kendi içine kapanmaya zorladığını ama diğer yandan insanların salgınla tek başına değil hep birlikte mücadele ederek dayanışma içerisinde olmasının öneminin daha da arttığını dile getirdi.

Argun, salgın döneminde Müslüman ilim adamlarının pek çok alanda geçmişte gündem olmamış sorulara cevap üretmek, bunu yaparken de fıkhî ahkâmı ortaya koymakla yetinmeyip ahlâkî meşruiyeti önemsemekle mükellef olduğunu söyledi.

Dört halife döneminden itibaren İslam dininin farklı kültürlerle karşılaşmış olduğunu ve bir arada yaşamanın hukukunu inşa ettiğini sözlerine ekleyen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Türkiye ve Rusya Federasyonu’nun dâhil olduğu Avrasya coğrafyasındaki Müslümanların beslendiği Maveraünnehir geleneğinin buna iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi tarafından online olarak düzenlenen Forum’a başta Orta Asya ülkelerinin Dini İdare Başkanları olmak üzere Avrupa’dan da çok sayıda katılımcı iştirak etti.

Geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası İslami Forum’un Almanya’da düzenlenen on beşincisine geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katılmıştı.

Editör: Mehmet Çalışkan